Τι αναφέρει ο εισαγγελέας για Άκη και λοιπούς σχετικά με το σκάνδαλο με τις μίζες

Κόλαφος για τον πρώην υπουργό η πρόταση

Τι αναφέρει ο εισαγγελέας για Άκη και λοιπούς σχετικά με το σκάνδαλο με τις μίζες

Την παραπομπή σε δίκη από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων του Άκη Τσοχατζόπουλου και άλλων δεκαεννέα κατηγορούμενων προτείνει ο εισαγγελέας στο συμβούλιο εφετών. Η πρόταση του δικαστικού λειτουργού είναι κόλαφος για τον πρώην υπουργό.

Οι δαιδαλώδεις διαδρομές μαύρου χρήματος μέσα από offshore εταιρίες και αγοραπωλησίες ακινήτων με σκοπό να ξεπλυθούν μίζες, όπως αναφέρεται, από εξοπλιστικά προγράμματα, περιγράφονται αναλυτικά στην 340 σελίδων πρόταση του εισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Καραγιάννη, ο οποίος προτείνει στο συμβούλιο να παραπεμφθούν σε δίκη ο Άκης Τσοχατζόπουλος και 19 συγκατηγορούμενοί του.

Ο δικαστικός λειτουργός καταλογίζει στον πρώην υπουργό, τη νυν σύζυγό του ΒίκυΤσοχατζοπούλου, την πρώην σύζυγο Γκούντρουν, την κόρη του Αρετή, τον ξάδελφό του Νίκο Ζήγρα, τον επιχειρηματία Γιώργο Σαχπατζίδη και μια σειρά από άλλους εμπλεκόμενους στην υπόθεση ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, παθητική δωροδοκία κατ' εξακολούθηση και σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην πολυσέλιδη πρόταση για τον τρόπο με τον οποίο οι κατηγορούμενοι φέρονται να ξέπλεναν τις μίζες που ο εισαγγελέας αποδίδει στον Άκη Τσοχατζόπουλο είναι εντυπωσιακά. Ο πρώην υπουργός εμφανίζεται να έβαλε στην τσέπη πακτωλό χρημάτων από μίζες που εισέπραξε ως υπουργός εθνικής άμυνας προκειμένου να υπογράψει αμαρτωλές συμβάσεις για την προμήθεια υποβρυχίων και του πυραυλικού συστήματος TOR M-1.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στήθηκε ενας ολόκληρος μηχανισμός από off shore εταιρίες προκειμένου να νομιμοποιηθεί το φερόμενο ως βρώμικο χρήμα. Στενά συνδεδεμένη με το ξέπλυμα εμφανίζεται και η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου Βίκυ Τσοχατζοπούλου-Σταμάτη καθώς ο εισαγγελέας εκτιμά ότι δέχτηκε περιουσία με σκοπό να καλύψει την αληθινή της προέλευση, είχε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, πολυτελής οικία στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, πάνω από 700.000 ευρώ έξοδα για το σπίτι και γνώριζε ότι τα χρήματα προέρχονταν από μίζες που είχε εισπράξει ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Η Βίκυ Τσοχατζοπούλου δηλώνει από την αρχή ότι είναι αθώα και ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις δραστηριότητες του συζύγου της, αφήνοντας αιχμές σε βάρος άλλων προσώπων, όπως της πρώην συζύγου και της κόρης του πρώην υπουργού.

Τις επόμενες εβδομάδες το δικαστικό συμβούλιο αναμένεται να εκδώσει το βούλευμα με το οποίο θα κριθεί η τύχη των κατηγορούμενων στην πολύκροτη υπόθεση. ​

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top