Ν. Δένδιας: «Είχαμε πληροφορίες για τρομοκρατικό χτύπημα»

Από τον περασμένο Νοέμβριο σε επιφυλακή

Από τον περασμένο Νοέμβριο η ΕΛ.ΑΣ. είχε πληροφορίες για τρομοκρατικό χτύπημα, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

«Τα σημεία στα οποία θεωρητικά θα μπορούσε να υπάρξει χτύπημα ήταν πολλά και διαφορετικά. Στην Ελλάδα το μοντέλο που έχει ακολουθηθεί είναι η φύλαξη στόχων, με ό,τι αυτό ��ημαίνει, και όχι η δημιουργία ενιαίου χώρου ασφαλείας», δήλωσε ο υπουργός, ο οποίος συνέχισε:

«Το ελληνικό κράτος είχε, εν μέρει, παραιτηθεί από την επιβολή της νομιμότητας σε συγκεκριμένες περιοχές και χώρους, που εν δυνάμει συνιστούν "φυτώρια τρομοκρατών"», ασκώντας ταυτόχρονα κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που κράτησε απέναντι στις επιχειρήσεις της αστυνομίας για την ανακατάληψη κτιρίων, όπως η Βίλλα Αμαλία.

Τέλος ο υπουργός αφήνει αιχμές και για την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι ο 29χρονος και η 25χρονη που είχαν συλληφθεί για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», μιλώντας για «μειοψηφία λειτουργών της Θέμιδος που επιλέγει να εθελοτυφλεί απέναντι στην πρόκληση που συνιστά για το πολίτευμα και τη ζωή των πολιτών η ένοπλη τρομοκρατική δράση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top