Τσίπρας: Είμαστε πλέον πολύ πιο έτοιμοι να κυβερνήσουμε

«Η Ελλάδα διαλύεται με ευθύνη της συγκυβέρνησης και της τρόικας»

Τσίπρας: Είμαστε πλέον πολύ πιο έτοιμοι να κυβερνήσουμε
«Είμαστε πολύ πιο έτοιμοι από ό,τι ήταν τα κόμματα που τώρα κυβερνούν» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον Εθνικό Κύρηκα ενόψει της επίσκεψής του στις ΗΠΑ από τις 22 έως τις 25 Ιανουαρίου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι αυτή τη στιγμή, με ευθύνη της συγκυβέρνησης και της τρόικας, διαλύεται η Ελλάδα».

Ο ίδιος τάσσεται υπέρ της ψήφου των ομογενών, αρκεί να μην αλλοιώνει τους πολιτικούς συσχετισμούς στην Ελλάδα: «Είμαστε υπέρ της ψήφου των ομογενών, στο βαθμό που αποτυπώνει αυθεντικά τη βούληση του Απόδημου Ελληνισμού, χωρίς να αλλοιώνει τους πολιτικούς συσχετισμούς στην Ελλάδα».

Ο κ. Τσίπρας εκτιμά ότι η αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν υπήρξε ρεαλιστικό σενάριο: «Δεν πιστεύουμε ότι οποιοσδήποτε θα έπαιρνε το ρίσκο να δηλώσει δημόσια ότι θέλει την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ. Και ο κ. Σόιμπλε έχει δηλώσει στη Σιγκαπούρη ότι πρόκειται για ένα ενδεχόμενο που δεν το συζητά. Το ό,τι μια ελληνική χρεοκοπία μπορεί να τινάξει στον αέρα την ευρωζώνη είναι πλέον κοινώς αποδεκτό. Κανείς δεν το επιθυμεί. Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί με ανεύθυνο τρόπο αυτή την προπαγάνδα καταστρέφοντας το επενδυτικό κλίμα και βάζοντας σε κίνδυνο το τραπεζικό σύστημα. Εμείς λοιπόν θα διαπραγματευτούμε ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση που θα είν��ι ρεαλιστικό, και -σε αντίθεση με την πολιτική του Μνημονίου- θα αποτρέπει αντί να καθιστά βέβαιη τη χρεοκοπία της χώρας. Προφανώς κανείς δε θα ήθελε να παραδεχθεί την αποτυχία του ελληνικού προγράμματος πριν τις γερμανικές εκλογές. Η Ελλάδα όμως δεν έχει χρόνο για χάσιμο, μπαίνει σε μια χρονιά βαθιάς ύφεσης με τους χειρότερους οιωνούς».

Τέλος, αναφερόμενος στη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει πως «το πολιτικό κατεστημένο θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε να συγκαλυφθεί η υπόθεση, και να περιοριστεί η διερεύνησή της μόνο σε πρόσωπα που βρίσκονται πλέον εκτός πολιτικού συστήματος. Πρέπει να είναι βέβαιοι όμως, ότι η αλήθεια θα λάμψει».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top