Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξη Στουρνάρα στο CNN

«Δεν είπε για τη στάση πληρωμών στο εσωτερικό της χώρας»

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε το περιεχόμενο της συνέντευξης στο CNN​ του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος μεταξύ άλλων εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εκτέλεση του προϋπολογισμού.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε για τους ισχυρισμούς του ΥΠΟΙΚ:

«Ο κ. Στουρνάρας εκφράζει την ικανοποίησή του για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012, χωρίς βέβαια να διευκρινίζει ότι αυτή δεν θα ήταν εφικτή αν το δημόσιο δεν έκανε στάση π��ηρωμών στο εσωτερικό της χώρας, αν ο προϋπολογισμός δεν είχε αναθεωρηθεί τρεις φορές, αν δεν είχε γίνει η τεράστια περικοπή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αν δεν είχαν εξοντωθεί πρώτα οι εργαζόμενοι.

Η δε διαβεβαίωσή του ότι τα μέτρα για το 2014 δεν θα είναι τόσο σκληρά εάν εφαρμοστεί σωστά το πρόγραμμα, μπαίνουν στο πάνθεον αντίστοιχων δηλώσεων των μνημονιακών Υπουργών Οικονομικών, που κάθε φορά που σχεδίαζαν νέα μέτρα διάλυσης της κοινωνίας τα διέψευδαν εκ των προτέρων. Αυτό είναι, εξάλλου, το μόνο σίγουρο αποτέλεσμα της υλοποίησης της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής: το σπιράλ λιτότητας και ύφεσης που κάθε φορά θα οδηγεί στην «ανάγκη» λήψης νέων μέτρων».

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top