Να καταπολεμήσει η Ελλάδα την φοροδιαφυγή ζητά η Λαγκάρντ

Βλέπει αύξηση της εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας αλλά…

Να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή ζήτησε επιτακτικά από την Ελλάδα η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κρ. Λαγκάρντ σε συνέντευξη τύπου. «Η Ελλάδα πρέπει να ενισχύσει τις εισπράξεις φόρων και να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η κ. Λαγκάρντ δήλωσε επίσης ότι η διεθνής κοινότητα επανακτά την εμπιστοσύνη της στις προοπτικές της Ελλάδας, αλλά ζήτησε επίσης να επικεντρωθούν οι προσπάθειες της χώρας μας στις μεταρρυθμίσεις, στις ιδιωτικοποιήσεις και στην «καθολική αναμόρφωση της φορολογικής διοίκησης». Άφησε ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας να εγκρίνουν την παροχή πρόσθετης βοήθειας, εάν υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της χώρας μας.
Δεν θέλησε πάντως να απαντήσ��ι στην ερώτηση για το εάν έγιναν λάθη από το ΔΝΤ σχετικά με το ζήτημα της Ελλάδας, καθώς αρκέσθηκε να απαντήσει ότι δεν θέλει να ξαναγράψει την ιστορία ή να δείξει κάποιους «με το δάχτυλο» για τους χειρισμούς τους. «Σημασία έχει οι θυσίες του ελληνικού λαού να πιάσουν τόπο» πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top