Σφοδρή επίθεση ΝΔ σε Τσίπρα: Προσπάθησες να μπλοκάρεις τη χρηματοδότηση της χώρας

Τον κατηγορεί για απόπειρα εμπλοκής της απόφασης του ΔΝΤ για τη δόση

Σφοδρή επίθεση ΝΔ σε Τσίπρα: Προσπάθησες να μπλοκάρεις τη χρηματοδότηση της χώρας
Σκληρή επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η ΝΔ κατηγορώντας τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ για επαφές στη Βραζιλία και την Αργεντινή που αποσκοπούσαν στο να υπάρξει εμπλοκή στην αποδέσμευση της δόσης του ΔΝΤ στην Ελλάδα.

«Την ώρα που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έπαιρνε την πολύ σημαντική απόφαση για την Ελλάδα, αναγνωρίζοντας τις θυσίες του Ελληνικού λαού, για την εκταμίευση των 3,24 δις ευρώ, ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας, ήταν ο μοναδικός που απείχε από τη διαδικασία εκφράζοντας την αντίθεσή του στη συγκεκριμένη απόφαση» αναφέρει το non paper της Συγγρού.

«Όλως τυχαίως, λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 21 Δεκεμβρίου 2012, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βραζιλία, ο υπεύθυνος του Τμήματος Εξωτερικής πολιτικής του κόμματος Κ. Ήσυχος (μιλώντας στο ρ/σ «Στο Κόκκινο») δήλωνε ότι “η Βραζιλία δεν είναι διατεθειμένη να συνεχίσει να χρηματοδοτεί το πρόγραμμα”» συμπληρώνει η ΝΔ και καταλήγει: «Είναι σαφές ότι ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών του στη Βραζιλία πέτυχε τον πραγματικό του στόχο. Να βρει έναν σύμμαχο στην προσπάθεια του να μην χρηματοδοτηθεί η χώρα ώστε να μετατραπεί σε μια απέραντη παραγκούπολη. Οι αδίστακτες τυχοδιωκτικές του πρακτικές ωστόσο δεν πρόκειται να έχουν αποτέλεσμα, γιατί δεν θα το επιτρέψουν οι Έλληνες».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top