Μέρκελ: Η Ευρώπη πρέπει να μειώσει το χρέος της

«Μόνο έτσι θα έρθει η οικονομική ανάπτυξη»

«Η οικονομική ανάπτυξη θα αργήσει να έρθει στην Ευρώπη εκτός αν μειωθεί το χρέος της» δήλωσε την Τετάρτη η εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, απορρίπτοντας την έκκληση του Ισπανού πρωθυπουργού ότι οι ισχυρές οικονομικά χώρες της ευρωζώνης, όπως η Γερμανία, θα πρέπει να προβούν σε περισσότερες ενέργειες προκειμένου να ενισχυθεί η ανάπτυξη.

Ερωτηθείς σχετικά με τα σχόλια που έκανε ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι στους Financial Τimes, δήλωσε ότι υπήρξε ευρεία συμφωνία μεταξύ των ευρωπαίων ηγετών, συμπεριλαμβανομένου και του Ραχόι.

«Υπάρχουν δύο σημαντικά προβλήματα στην Ευρώπη, το υπερβολικό χρέος μακροπρόθεσμα και η ανεπαρκής ανταγωνιστικότητα. Έχουμε ένα κοινό στόχο, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ειδικά για τους νέους. Αυτοί οι στόχοι δεν θα επιτευχθούν εάν δεν αντιμετωπίσουμε τα θεμελιώδη προβλήματα στην ευρωζώνη», δήλωσε.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top