Ήταν θέλημα θεού και βουλευτών: Η Ελλάδα θα διορίζει τους δασκάλους του Κορανίου στη Θράκη

Η επίμαχη τροπολογία, οι αντιδράσεις και η... ψηφοφορία!

Ήταν θέλημα θεού και βουλευτών: Η Ελλάδα θα διορίζει τους δασκάλους του Κορανίου στη Θράκη
Οι αντιδράσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Ραήφ Χατζή Οσμάν, που το χαρακτήρισε «τρομακτικό λάθος», δεν έπεισαν τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο οποίος έκανε τελικά δεκτή την τροπολογία βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με την οποία θα διορίζονται από το ελληνικό κράτος οι δάσκαλοι που θα διδάσκουν το κοράνι στους μουσουλμάνους μαθητές των σχολείων της μειονότητας.

Την τροπολογία υπερψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και η Χρυσή Αυγή που αιτιολόγησε την ψήφο της λέγοντας ότι τη στηρίζει γιατί δεν τη θέλει η Τουρκία.

Τι λέει η τροπολογία;

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη τροπολογία που έγινε δεκτή, οι ιεροδιδάσκαλοι θα επιλέγονται από μία πενταμελή επιτροπή που θα συγκροτείται από τον εκάστοτε υπουργό Παιδείας με τη συμμετοχή: Του οικείου Μουφτή, έναν υπάλληλο του υπουργείου Παιδείας, ένα μέλος ΔΕΠ ειδικευμένο στις ισλαμικές σπουδές, έναν έγκριτο μουσουλμάνο θεολόγο που προτείνεται από το υπουργείο και έναν έγκριτο μουσουλμάνο θεολόγο που προτείνεται από τον Μουφτή.
Συνολικά προβλέπεται να διορίζονται έως και 240 ιεροδιδάσκαλοι,80 στη Μουφτεία Ξάνθης, 120 στη Μουφτεία Κομοτηνής και 40 στη Μουφτεία Διδυμότειχου.
Η απόφαση προκάλεσε ωστόσο μεγάλη έκπληξη αφού μέχρι και το βράδυ της Τρίτης υπήρχε η πληροφόρηση πως οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί είχαν συναποφασίσει μετά από αίτημα των κυρίων Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη να μετατεθεί το θέμα στο μέλλον και πως ο υπουργός Παιδείας είχε ενημερωθεί για αυτό από τον κ. Αντώνη Σαμαρά.
Βίντεο mega
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top