Τρείς κάλπες ζήτησαν οι Πρόεδροι - Σε τέσσερις επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ

Θυελλώδης αναμένεται η αυριανή συνεδρίαση

Τρείς κάλπες ζήτησαν οι Πρόεδροι - Σε τέσσερις επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ

Με τρεις κάλπες, αποφάσισαν οι πρόεδροι της Βουλής να διενεργηθεί η αυριανή ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύσκεψη αναμένεται να αρχίσει στις 10.00 το πρωί με σκοπό η ψηφοφορία να ξεκινήσει περί τις 6.00 το απόγευμα.

Την πρόταση των Προέδρων θα εγκρίνει ή απορρίψει η Ολομέλεια της Βουλής αύριο, ενώ η αντιπολίτευση αναμένεται να προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία.

Από την άλλη πλευρά, σύσσωμη η αντιπολίτευση κάνει λόγο για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και αντισυνταγματική διαδικασία» και ζητά 4 κάλπες, μία για κάθε πρόσωπο που κατηγορείται: Τους κυρίους Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιώργο Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμο.

Αν και απομένουν λίγες ώρες μέχρι την κρίσιμη ψηφοφορία, ωστόσο δεν έχει αποφασιστεί ακόμη το πώς θα γίνει η καταμέτρηση των ψήφων, δηλαδή αν θα προστεθούν οι ψήφοι από όλες τις κάλπες ή θα υπολογιστεί κάθε μία ξεχωριστά, καθώς στη δεύτερη περίπτωση υπάρχει ενδεχόμενο μη παραπομπής κανενός προσώπου σε επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης.

Για τον λόγο αυτόν, αποφασίστηκε να γίνει το απόγευμα διαβούλευση ανάμεσα στα κόμματα.

Ανοιχτό παραμένει αν ο κάθε βουλευτής υποχρεούται να προσέλθει για ψήφο σε όλες τις κάλπες που θα στηθούν ή αν θα έχει τη δυνατότητα να προσέλθει σε μία μόνο κάλπη.

Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης επισημάνθηκε ότι αν βουλευτές επιλέξουν να ρίξουν ψηφοδέλτιο σε μία μόνο κάλπη, παραβιάζεται η μυστικότητα της ψηφοφορίας.

Το σίγουρο πάντως είναι πως η αυριανή συνεδρίαση της Βουλής αναμένεται να είναι θυελλώδης, ενώ προβλέπεται και μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ!

Βίντεο Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top