Μέρκελ: Ελλάδα έχεις ταλέντο στη… λιτότητα!

Μας απένειμε τα εύσημα επειδή κόψαμε από παντού…

Μέρκελ:  Ελλάδα έχεις ταλέντο στη…   λιτότητα!
Το… «ταλέντο» της Ελλάδας στη λιτότητα, όπως επίσης της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, αναγνώρισε ουσιαστικά η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Muenchner Merkur.

«Οι τρεις αυτές χώρες έχουν κάνει μεγάλα βήματα προς τα εμπρός, έστω και σε διαφορετικό βαθμό» παραδέχθηκε η Μέρκελ και όπου «βήματα» βεβαίως πρέπει να εννοεί περικοπές.

Δικαιολόγησε μάλιστα την «σκληρή» στάση της χώρας της με το επιχείρημα ότι, «ακόμη και για ψυχολογικούς λόγους» είναι σημαντικό να μην αναλάβει η Γερμανία τα χρέη των χωρών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, επειδή σε αυτή την περίπτωση «θα έχαναν το κίνητρο να ακολουθήσουν τη�� οδό των περικοπών».

Η καγκελάριος της Γερμανίας προειδοποίησε ότι η κρίση χρέους δεν έχει παρέλθει, αλλά πρόσθεσε ότι «είναι ικανοποιητικό το γεγονός ότι έχει αποτραπεί ο κίνδυνος συνολικής κατάρρευσης του ευρώ».

Παραδέχθηκε επίσης ότι η Γερμανία, ως εξαγωγική χώρα, έχει αποκομίσει τα περισσότερα οφέλη από το κοινό νόμισμα και ενεργεί για την προάσπιση των συμφερόντων της.

Η καγκελάριος της Γερμανίας αναφέρθηκε και στην Κύπρο, στην οποία έστειλε μήνυμα ότι ισχύουν οι ίδιοι όροι και για αυτήν, όπως για κάθε μέλος της Ευρωζώνης. «Αν φθάσουμε στη χορήγηση βοήθειας προς την Κύπρο, τότε αυτή θα δοθεί μόνο υπό αυστηρές προϋποθέσεις υλοποίησης μεταρρυθμίσεων. Τέτοια απόφαση δεν έχει ακόμη ληφθεί» τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top