Μπακογιάννη: Θα προτιμούσα πρώτα Εξεταστική και μετά Προανακριτική

«Για να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατία χρειάζεται η συνοχή της κοινωνίας»

Μπακογιάννη: Θα προτιμούσα πρώτα Εξεταστική και μετά Προανακριτική

Την έντονη ανησυχία της για τα περιστατικά βίας και τρομοκρατίας των τελευταίων ημερών εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη στη ΝΕΤ και τον Γιώργο Κουβαρά.

Η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ υποστήριξε ότι «για να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατία χρειάζεται η συνοχή της κοινωνίας», ενώ εκτίμησε ότι φαινόμενα τρομοκρατίας υπήρχαν και στην προ κρίσης Ελλάδα αλλά «μερικώς τα είχαμε ανεχθεί».

Η κα Μπακογιάννη σημείωσε ότι «δεν θα πρέπει να φθάσουμε σε ένα σημείο όπου η μισή βουλή να κατηγορεί την άλλη μισή» και εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί και δεν πρέπει να στοχοποιείται. Πρέπει, όμως, σημείωσε, «να αποκηρύξει ο ίδιος τα υπολείμματα ακραίας αριστεριστικής λογικής».

Αναφερόμενη στο θέμα της αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ, η κα Μπακογιάννη υπογράμμισε ενόψει της αυριανής διαδικασίας στη Βουλή πως θα προτιμούσε της Προανακριτικής Επιτροπής να είχε προηγηθεί μια Εξεταστική: «Δεν νομίζω πως υπάρχει κανένας που θα ήθελε να συγκαλύψει τίποτα σήμερα εδώ που βρισκόμαστε. Από την άλλη μεριά ενέργειες οι οποίες γίνονται γρήγορα χωρίς την πλήρη εικόνα κινδυνεύουν να είναι μπούμερανγκ. Εγώ, όχι ότι έχω κανένα ειδικό βάρος, θα προτιμούσα να πήγαινα σε εξεταστική επιτροπή, να εξετάσει τα πάντα και μετά να πάμε σε προανακριτική επιτροπή. Διότι η προανακριτική αναζητά ποινικές ευθύνες. Σήμερα δεν ξέρουμε τι ποινικές ευθύνες υπάρχουν. Υποπτευόμαστε, αλλά δεν ξέρουμε. Μια σε βάθος εξεταστική επιτροπή συν την συνδρομή της δικαιοσύνης θα μπορούσε αξιόπιστα να προχωρήσει σε αυτό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top