Μπαρόζο: Δεν έχει περάσει ακόμη η κρίση στην Ευρώπη

«Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε το κεφάλαιο της ανάκαμψης»

«Η κρίση δεν έχει ακόμη περάσει, παρά το γεγονός ότι έγιναν σημαντικά βήματα κατά την διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας», τόνισε, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Στην ομιλία του για τα επιτεύγματα της προεδρίας της Κύπρου κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μπαρόζο εξέφρασε την άποψη ότι οι χώρες-μέλη της ΕΕ που είχαν οικονομικά προβλήματα κατάφεραν να βάλουν σε μία τάξη τα δημοσιονομικά τους, ότι οι ιδιώτες επενδυτές επιστρέφουν στις χώρες της Ευρωζώνης και ότι τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη ν' ανοίξει το κεφάλαιο της ανάκαμψης.

Ομολόγησε, ωστόσο, ότι η ΕΕ δεν έχει πετύχει ακόμη τους στόχους για την ταχεία ανάπτυξη και την δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης στην χειμαζόμενη από την ανεργία Ευρώπη, ενώ υποστήριξε ότι περαιτέρω περικοπές στις ευρωπαϊκές οικονομίες θα αποδυναμώσουν εν τέλει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υποσχέθηκε, τέλος, ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει υπάρξει μία συμφωνία για την εγγύηση των καταθέσεων και την ανακεφαλαίωση των ευρωπαϊκών Τραπεζών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top