Τσίπρας: «Στην Ελλάδα υπήρξε ύβρις, πρέπει να υπάρξει και τιμωρία»

«Είπα στον Σόιμπλε “έχουμε κοινό νόμισμα και άρα και κοινό πρόβλημα”»

Τσίπρας: «Στην Ελλάδα υπήρξε ύβρις, πρέπει να υπάρξει και τιμωρία»
«Άλλο η ακύρωση του μνημονίου και άλλο η μεταρρυθμιστική προσπάθεια που επιβάλλεται να γίνει για τη δημοσιονομική σταθεροποίηση» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη Τύπου σε γερμανικά ΜΜΕ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και σημείωσε ότι τάχθηκε υπέρ μιας ευρωπαϊκής συνδιάσκεψης για το χρέος ώστε να βρεθεί επωφελής λύση τόσο για τους δανειστές όσο και για τους δανειζόμενους, με αναστολή πληρωμών και επιστροφή (στις πληρωμές) με ρήτρα ανάπτυξης.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως ξεκαθάρισε ότι όσο δεν υπάρχει σταθερότητα, θα καθίσταται προβληματική η μεταρρυθμιστική προσπάθεια, ενώ τόνισε πως πρέπει να υπάρξει κάθαρση με τη βοήθεια και της Γερμανίας: «Ο λαός πρέπει να είναι συμμέτοχος σε αυτή την προσπάθεια. Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξει αίσθηση δικαιοσύνης. Πρέπει να υπάρξει κάθαρση στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα διαπράχθηκε ύβρις και πρέπει να υπάρξει τιμωρία και η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να γίνει αρωγός σε αυτή την προσπάθεια».

Μάλιστα, υποστήριξε ότι πρέπει να ασκηθεί πίεση από τη γερμανική κοινή γνώμη για να δοθούν στην Ελλάδα μυστικά που διευκολύνουν την απονομή Δικαιοσύνης. Ο ίδιος, σημείωσε ότι έθεσε στον Γερμανό ΥΠΟΙΚ θέμα Χριστοφοράκου και κατοχικού δανείου και αναρωτήθηκε εάν το έχει κάνει και η κυβέρνηση.

Τέλος, ερωτώμενος σχετικά με το «τελεσίγραφο» Σόιμπλε «μεταρρυθμίσεις ή χάνετε το ευρώ», ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι εξήγησε στον Γερμανό υπουργό πως η συζήτηση αυτή δεν βοηθάει κανέναν και πως κοινό νόμισμα σημαίνει και κοινό πρόβλημα: «Θα πρέπει να τελειώσει κάποια στιγμή αυτή η συζήτηση. Είναι μια συζήτηση που δεν βοηθά κανέναν αλλά συντηρεί ένα περιβάλλον που δεν ευνοεί την ανάκαμψη της οικονομίας. Η απάντησή μου είναι ότι έχουμε κοινό νόμισμα άρα έχουμε κοινό πρόβλημα. Συνεπώς να εργαστούμε για να βρούμε λύση και να μην περιοριζόμαστε σε εκατέρωθεν προσεγγίσεις που δεν δίνουν απάντηση ούτε στο κοινό νόμισμα ούτε σε κανένα».
​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top