Απόψε τελικά η πρώτη συνάντηση του έτους για τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς!

Τα κρούσματα βίας στο επίκεντρο της κουβέντας

Απόψε τελικά η πρώτη συνάντηση του έτους για τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς!

Αν και κάποια δημοσιεύματα έκαναν λόγο πως η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπήρχε ενδεχόμενο να γίνει αύριο Τετάρτη, τελικά οι κύριοι Σαμαράς, Κουβέλης και Βενιζέλος θα συναντηθούν σήμερα Τρίτη στις έξι το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τι θα συζητήσουν;

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης αναμένεται να θέσουν θέμα έλλειψης συντονισμού, καθώς θεωρούν ότι η συμπεριφορά συγκεκριμένων υπουργών δεν είναι αυτή που πρέπει, ενώ παράλληλα μετά την απόρριψη σχεδόν όλων των προτάσεών τους στο φορολογικό επιθυμούν να θέσουν εκ νέου θέμα προγραμματισμού δράσεων υπέρ των ευπαθών ομάδων. Ο Φώτης Κουβέλης ενδέχεται μάλιστα να θέσει μάλιστα και θέμα Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς η ΔΗΜΑΡ διαφωνεί με το διαχωρισμό του σε «καλή και κακή» τράπεζα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων θα συζητηθούν και τα πρόσφατα περιστατικά βίας, που κορυφώθηκαν με την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ στη Λεωφόρο Συγγρού και τους πυροβολισμούς στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά στο κτίριο.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν "ΤΑ ΝΕΑ", η τρικομματική κυβέρνηση αναμένεται να προωθήσει ριζικές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, που ξεκινούν από την πρόταση για εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό και τη θέσπιση ασυμβιβάστου μεταξύ της ιδιότητας του υπουργού και του βουλευτή και φθάνουν στην αναμόρφωση του κοινοβουλευτικού χάρτη (αριθμός βουλευτών και εκλογικών περιφερειών).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top