Παπαδήμος για οικονομία: Με ευχές και ιδεολογήματα δουλειά δεν γίνεται

Στουρνάρας: «Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από όσα μας χωρίζουν»

Παπαδήμος για οικονομία: Με ευχές και ιδεολογήματα δουλειά δεν γίνεται

Tην αισιοδοξία του για την ολοκλήρωση της τιτάνιας προσπάθειας που καταβάλλει η Ελλάδα για έξοδο από την κρίση, εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μιλώντας σε εκδήλωση του ΙΟΒΕ όπου του απονεμήθηκε το βραβείο αριστείας του Ιδρύματος.

Έχουν να γίνουν ακόμη πολλά ώστε να διαμορφωθούν συνθήκες μιας βιώσιμης ανάπτυξης αλλά και των προϋποθέσεων μείωσης της ανεργίας, είπε ο κ. Παπδήμος, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του για τις δυσκολίες που περνούν περισσότεροι από ένα εκατ. συμπολίτες μας που βρίσκονται στην ανεργία.

Μόνο με ευχές, ιδεολογήματα και αστήριχτες ελπίδες δουλειά δεν γίνεται. Μπορεί να δημιουργήσουν ψευδαισθήσεις ότι υπάρχουν λύσεις για προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα για καιρό, τόνισε ο κ. Παπαδήμος.

Ο πρώην πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της αυστηρής εφαρμογής του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, επισημαίνοντας όμως ότι θα πρέπει να εμπλουτιστεί με μέτρα κατά της ανεργίας, τόνωσης της ζήτησης και της αύξησης της παραγωγής.

Τέλος, αναφέρθηκε κατ’ επανάληψη στην ανάγκη συναίνεσης σε επίπεδο κοινωνίας και πολιτικής για την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας από την άλλη, σε ομιλία του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΙΟΒΕ για τη βράβευση του πρώην Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, δήλωσε ότι «αυτά που μας ενώνουν σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι περισσότερα από όσα μας χωρίζουν» και πρόσθεσε πως «είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε, γιατί εμείς οι Έλληνες, δείχνουμε τον καλύτερο μας εαυτό πάντα στις πλέον δύσκολες καταστάσεις».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top