Ψηφίστηκαν με 166 «ναι» και 123 «όχι» οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου

Ενστάσεις για το άρθρο 35 από τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία πριν από λίγο από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης.

«Ναι» ψήφισαν επί της αρχής 166 βουλευτές, «όχι» 123 και ένας δήλωσε «παρών». Στα αξιοσημείωτα ότι για το άρθρο 35 από τους ανεξάρτητους υπερψήφισαν τις διατάξεις ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Κώστας Αηδόνης και ο Ηλίας Κουτσούκος (αλλά όχι ο κ. Κεγκέρογλου) ενώ η ΔΗΜΑΡ διαχώρισε τη θέση της. Το άρθρο υπερψηφίστηκε τελικά με 151 «ναι», 136 «όχι» και 3 «παρών».

Το συγκεκριμένο άρθρο επιφέρει αλλαγές στα εργασιακά, όπως και στους δικαιούχους για την καταβολή του ΕΚΑΣ.

Στο "παρά πέντε" πάντως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προχώρησε σε αποσύρσεις ρυθμίσεων, οι οποίες δεν αποτελούν προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της δόσης του δανείου αν και είναι επείγουσες, έπειτα από παρατηρήσεις των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Όπως όμως διευκρίνισε ότι οι διατάξεις που αφαιρούνται, θα εισαχθούν σε επόμενο νομοσχέδιο. Συγκεκριμένα:

- Αποσύρεται το άρθρο 23 που είναι ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και αφορά στον τρόπο κατάθεσης αιτήσεων και τη μεταφορά εποπτείας στο Γραφείο Βιομηχανίας
- Αποσύρεται το άρθρο 42 που αφορά στην κατάργηση μεταβατικών εδρών πρωτοδικείων
- Αποσύρεται το άρθρο 47 που αφορά στην ενσωμάτωση διατάξεων οδηγίας 2010/45
- Αποσύρεται το άρθρο 49 που αφορά στο πολεοδομικό γραφείο ΕΟΤ
- Αποσύρθηκε ήδη το άρθρο 48 που αφορά στην τροποποίηση του ν. 2523 του 1997 για ποινές παράβασης που θα ενταχθούν όλες στο Ποινολόγιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top