Οι τρεις λίστες που έδωσε ο Δασκαλόπουλος στον Σαμαρά!

Παρόντες και οι Στουρνάρας-Χατζηδάκης στη συνάντηση

Οι τρεις λίστες που έδωσε ο Δασκαλόπουλος στον Σαμαρά!
Όχι μία αλλά… τρεις λίστες παρέδωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία των υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης, Γιάννη Στουρνάρα και Κωστή Χατζηδάκη αντίστοιχα.

Ο κ. Δασκαλόπουλος παρέδωσε στον πρωθυπουργό ένα στικάκι με τρεις λίστες: η πρώτη λίστα έχει τις επενδύσεις 100 μεγάλων επιχειρήσεων, ύψους 12 δισ. ευρώ, στα χρόνια της κρίσης. Η δεύτερη λίστα αφορά 250 προτάσεις καινοτομίας, ενώ η τρίτη λίστα περιλαμβάνει 220 επιχειρηματικές δραστηριότητες σε τεχνολογίες αιχμής.

«Πρόκειται για καταλόγους υγείας και δημιουργίας» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, σημειώνοντας ότι οι επιχειρηματικότητα είναι ζωντανή ακόμη και υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Ο υπουργός Οικονομικών, από την πλευρά του, σημείωσε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στη βιομηχανία, ενώ απαντώντας στην ερώτηση εάν έχουν καλυφθεί τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των δόσεων απάντησε ότι «σιγά-σιγά τα καλύπτουμε».

Ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι έγινε συζήτηση για τη ρευστότητα της οικονομίας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και το επενδυτικό κλίμα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top