Θα προκύψουν περισσότερες από 50.000 συντάξεις-μαϊμού, εκτιμά ο Βρούτσης

«Θα αναζητήσουμε όλα τα χρήματα» ξεκαθαρίζει ο υπουργός

Περισσότερες από 50.000 καταχρηστικές συντάξεις θα δείξουν τα αποτελέσματα του ελέγχου και το υπουργείο είναι αποφασισμένο να αναζητήσει όλα αυτά τα χρήματα, τόνισε, μεταξύ άλλων, τη Δευτέρα, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου.

«Ως υπουργείο έχουμε πολλές φορές πει ότι το 2013 είναι έτος νοικοκυρέματος. Προχωράμε, για πρώτη φορά, σε μεταρρυθμιστικά βήματα, που θα αλλάξουν όχι μόνο την εικόνα αλλά και τη ζοφερή πραγματικότητα για τον ελληνικό λαό», είπε ο κ. Βρούτσης.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά καθιερώνεται η καθολική αυτοπρόσωπη απογραφή σε όλα τα ταμεία, η οποία ολοκληρώνεται έως τις 28 Φεβρουαρίου και τα ταμεία θα εκκαθαριστούν από κάθε παραβατικότητα.

Eίπε επίσης ότι, από την 1η Μαρτίου, μπαίνει σε εφαρμογή το σύστημα «Αριάδνη» για την online σύνδεση των ληξιαρχείων με δημογραφικά στοιχεία σε κρίσιμες και νευραλγικές υπηρεσίες του κράτους.

Ο κ. Βρούτσης, αναφερόμενος στις προσπάθειες αναζήτησης καταχρηστικών συντάξεων, διατύπωσε την εκτίμηση ότι το αποτέλεσμα του ελέγχου θα δείξει περισσότερες από 50.000 καταχρηστικές συντάξεις και το υπουργείο είναι αποφασισμένο να αναζητήσει όλα αυτά τα χρήματα.

Για την ηλεκτρονική ψηφιακή βάση συντάξεων και συνταξιούχων, ο υπουργός είπε πως η δημιουργία της έγινε χωρίς να ξοδευτεί ένα ευρώ, με την υποστήριξη των εργαζομένων της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ) και των ασφαλιστικών ταμείων και η χώρα έχει, πλέον, ένα σύγχρονο ασφαλιστικό σύστημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top