Τέλος στην πολιτική διαφθορά με ειδικό εισαγγελέα

Μετά τους «Ράμπο» του ΣΔΟΕ, έρχονται οι «Ράμπο» της Δικαιοσύνης

Τέλος στην πολιτική διαφθορά θέλει να βάλει η κυβέρνηση θεσμοθετώντας θέση ειδικού εισαγγελέα.

Ομάδα «Ράμπο» αποτελούμενη από δικαστές και εισαγγελείς αναλαμβάνει το βάρος να εκκαθαρίσει υποθέσεις διαφθοράς, πολιτικού χρήματος και οικονομικού εγκλήματος με πολιτικές απολήξεις.

Μάλιστα, η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει και στη θεσμοθέτηση ειδικού εισαγγελέα διαφθοράς, με στόχο την επιτάχυνση των ερευνών.

Στο ίδιο πλαίσιο πρωτοβουλιών, για το Πρωτοδικείο της Αθήνας μελετάται η ανάθεση καθηκόντων ειδικών ανακριτών για υποθέσεις πολιτικής και κρατικής διαφθοράς και σε άλλους δικα��τικούς λειτουργούς, πλην των έξι που ήδη χειρίζονται υποθέσεις σκανδάλων. Η κίνηση αυτή θα γίνει με βάση τον ειδικό νόμο περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος ενώ, παράλληλα, ενισχύσεις θα υπάρξουν και σε επίπεδο ανακριτών.

Ανάλογη κινητικότητα, τέλος, παρατηρείται και στην Εισαγγελία. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες έχει επαφές που φθάνουν ως τον πρωθυπουργό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top