Παπανδρέου: Μπαράκ... help us now !!!

Άρθρο του πρώην πρωθυπουργού σε γαλλική ιστοσελίδα

Παπανδρέου: Μπαράκ... help us now !!!

​Τη στιγμή που στην Ελλάδα ψάχνουν τους δράστες και τις αιτίες των τρομοκρατικών επιθέσεων σε πολιτικά πρόσωπα και δημοσιογράφους, την ώρα που γίνεται κυριολεκτικά «της λίστας» με … τις καταθέσεις, τις διαρροές και τα «αλληλοκατηγορώ», ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ζητά χείρα βοηθείας από τον Αμερικάνο πρόεδρο!!!!

«Η κρίση που διέρχεται η Ευρώπη, επιβάλλει την αμερικανική επέμβαση. Ο Ομπάμα αντιμετωπίζει δυο προκλήσεις: να σώσει την Ευρώπη και κυρίως να σώσει την Ελλάδα» γράφει σε άρθρο του στην γαλλική ιστοσελίδα slate.fr, ο κος Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός αν και υποστηρίζει πως η Ευρώπη διαθέτει τα απαραίτητα μέσα για να βγει από την κρίση, ωστόσο θεωρεί πως το «ευρωπαϊκό σχέδιο τελεί υπό απειλή και η κατάσταση απαιτεί την επιστροφή της αμερικανικής ηγεσίας».

Ο κος Παπανδρέου εξηγεί πως ο Ομπάμα θα ΠΡΕΠΕΙ να βοηθήσει αρχικά την Ελλάδα !

«Η χώρα μου συναίνεσε συχνά στην εφαρμογή του δόγματος της δραστικής λιτότητας που κυριαρχεί στην Ευρώπη. Ο πρόεδρος Ομπάμα θα πρέπει να βοηθήσει (την Ευρώπη) προστατεύοντάς την από τον εαυτό της. Θα πρέπει πρώτα απ' όλα να σώσει την Ελλάδα» γράφει χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα είναι θύμα της κρίσης εμπιστοσύνης: οι αμφιβολίες που πλανώνται πάνω από την παραμονή μας στους κόλπους της ευρωζώνης παρέλυσαν την οικονομία μας… Η Ευρώπη θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη: η κρίση τελειώνει εδώ και τώρα. Η Ελλάδα είναι μέρος της ευρωζώνης, τελεία» γράφει ο Γ. Παπανδρέου, σημειώνοντας όμως ότι σ' αυτό το σημείο οφείλει να αναλάβει «καθήκοντα» ο Αμερικανός πρόεδρος με την χρήση μιας ικανής οικονομικής διπλωματίας.

ΥΓ: Τη φωτογραφία με το άγαλμα των πεσόντων του Πολυτεχνείου που συνόδευσε το σχετικό άρθρο την επέλεξαν τυχαία ή ήταν επιθυμία του Παπανδρέου, γιατί η επέτειος του Πολυτεχνείου γιορτάζεται τον …. ΝΟΕΜΒΡΙΟ!!!!!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top