ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Από τον Παγανισμό... στο κύριε Έλεησον και την εκκλησία!

Οι μυστήριες τελετές και τα κείμενα που θα συζητηθούν–Βίντεο+Φωτό

​«Ηλιοστάσιο, διαβαίνουμε τις πύλες του χειμώνα. Μακρύς και δριμύς, πρόκληση η αντιμετώπισή του, σκληρός σαν τον αγώνα που θα κληθούν να δώσουν οι εκλεκτοί της ιδέας. Όμως ο ήλιος επέστρεψε και σηματοδοτεί την αρχή της νίκης του Φωτός επί του Σκότους. Σκότος, η παρακμή της υπόδουλης Πατρίδας μας. Φως η νέα Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού». Έτσι περιγράφει η «μαυροντυμένη Φάλαγγα» όπως αποκαλείται η νεολαία της Χρυσής Αυγής, την πορεία της την «οχυρωμένη κορυφή» για να γιορτάσει το χειμερινό ηλιοστάσιο, τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου.

Μια τελετή που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως καθώς θυμίζει – χωρίς απαραίτητα να είναι – παγανιστική λατρεία. Το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου οργανώνει συχνά τέτοιες εκδρομές, οι οποίες αποσκοπούν στη σκληραγώγηση των μελών, στα πρότυπα των αρχαίων Σπαρτιατών.

Οι εικόνες που ανέβασαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής, στις 26 Δεκεμβρίου, στην ιστοσελίδα τους από τη χειμερινή εξόρμησή τους στα βουνά προκαλούν εντύπωση.
image.jpg
xa_vouno_600_375_-229641693.jpg

Αίσθηση προκαλεί και το λογοτεχνικό ύφος του κειμένου που συνόδευε τις δραστηριότητες της «μαυροντυμένης Φάλαγγας», καθώς σε κάποια αποσπάσματα οι συντάκτες αποκαλούν Χριστό τους τον Απόλλωνα, γιο του θεού Δία!!!
Παράλληλα, ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του κόμματος ο κ.Γερμενής γνωστός και ως «Καιάδας» έχει τραγουδήσει, να και ο ίδιος το αρνείται, στίχους με υβριστικούς χαρακτηρισμούς για το Χριστιανισμό κατά την διάρκεια της συμμετοχής του στο black metal συγκρότημα Naer Maraton!
germen.jpg

Και όλα αυτά, τη στιγμή που το ακροδεξιό κόμμα προσπαθεί να πετάξει από πάνω του τον νεοναζιστικό και ακροδεξιό μανδύα, επιχειρώντας μάλιστα να προσεγγίσει ακόμη περισσότερο την εκκλησία.

Υπενθυμίζουμε εδώ πως το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου εξαπέλυσε επίθεση στον Δήμαρχο Αθηναίων Γ.Καμίνη γιατί στην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικής πίτας δεν έκοψε το κομμάτι του Χριστού!!!

Εξόρμηση στο βουνό για τη γιορτή του Ήλιου

xa_vouno2_600_375_-229641693.jpg

Με στρατιωτική πειθαρχία οι νέοι της Χρυσής Αυγής ανέβηκαν στο βουνό πριν από περίπου δυόμισι εβδομάδες για να γιορτάσουν το χειμερινό ηλιοστάσιο για το 2012.

Φωτογραφήθηκαν με κουκούλες και στρατιωτική περιβολή, με φόντο το κάστρο και στη μέση τη σημαία με τον αρχαιοελληνικό μαίανδρο. Ενδιαφέρον έχει ότι η σβάστικα συμβολίζει, σύμφωνα με ιστορικούς ερευνητές, τον ήλιο.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η Χρυσή Αυγή συνηθίζει να διοργανώνει εκδρομές για την εκπαίδευση και τη σκληραγώγηση των μελών της (στο πρότυπο των Σπαρτιατών) αλλά αυτή η εξόρμηση, που όπως περιγράφουν είχε κάτι το μυσταγωγικό, φαίνεται να ήταν διαφορετική λόγω του ηλιοστασίου.

«Οι πρώτες ακτίνες, ο Ανίκητος Ήλιος στην αέναη επιστροφή του. Το λάβαρο κυματίζει στον παγωμένο αέρα, υψωμένα χέρια, ο Ύμνος. Πιο δυνατά! Να αντηχήσει στα απάτητα βουνά. ��ιο δυνατά! Να φτάσει στου πελάγου το μανιασμένο κύμα. Πιο δυνατά! Ματώνει ο λαιμός, ιερή μυσταγωγία», γράφει το κείμενο που συνοδεύει μία από τις φωτογραφίες.

Ο δρόμος του γυρισμού για τους νεολαίους σηματοδοτεί την επιστροφή «στο μίζερο κόσμο των “εορταστικών ωραρίων”. Όμως είμαστε εδώ, όπως ήμασταν πάντα! Υπερήφανοι, διαλεχτοί, περιφρονητές της μάζας. Θαυμάστε ή μισήστε μας, σταθείτε δίπλα μας ή απέναντί μας, δεν μας νοιάζει… O Ήλιος επέστρεψε!».

Αντιχριστιανικό παραλήρημα στο περιοδικό της οργάνωσης

Στην ιστοσελίδα του περιοδικού «Αντεπίθεση» του μετώπου νεολαίας της Χρυσής Αυγής σε άρθρο, που γράφτηκε το 2011 και είναι αναρτημένο μέχρι σήμερα, οι χρυσαυγίτες αποκαλύπτουν γιατί γιορτάζουν εκτός από το χειμερινό και το θερινό ηλιοστάσιο:

«Πρόκειται για μία από τις ιερότερες εορτές της ευρωπαϊκής παγανιστικής λατρείας. Έτσι, είτε αναφερόμαστε σε Έλληνες, Κέλτες, Γερμανούς ή Σλάβους, είναι εξίσου σημαντική εορτή. Γιορτάζεται λοιπόν η Ζωή και αποδίδονται τιμές στον Ηλιο και τη Φύση γενικότερα. Σε κάθε ευρωπαϊκή παγανιστική λατρεία το σύμβολο που χρησιμοποιείται ευρέως είναι ο Ηλιακός Τροχός (ο γνωστός στους περισσότερους ως Κέλτικος Σταυρός). Επίσης, φωτιές ανάβονται σε υψώματα και ένας φλεγόμενος Ηλιακός Τροχός αφήνεται από μια πλαγιά να κυλίσει προς τα κάτω, συμβολίζοντας έτσι την τροχιά του Ηλιου. Στην ελληνική παγανιστική παράδοση, το θερινό ηλιοστάσιο είναι μέρος των εορτών της άνοιξης και του καλοκαιριού».

Στην ίδια ιστοσελίδα υπάρχουν κείμενα που έχουν δημοσιευτεί σε παλιότερα τεύχη του περιοδικού. Σε ένα από αυτά, που δημοσιεύτηκε στο τεύχος 60 του περιοδικού «Χρυσή Αυγή», αναφέρεται: «Όταν ο Πάπας Γρηγόριος ο Μέγας αποφάσισε να εγκαταστήσει τις “χριστιανικές” γιορτές στις ίδιες περίπου ημέρες με τις πανάρχαιες παγανιστικές γιορτές των προγόνων μας, εξυπηρέτησε (μάλλον ακούσια) την επιβίωση της ψυχικής ακεραιότητας της Φυλής. Ηδη, η λαίλαπα του Εβραιοχριστιανισμού και των υπόδουλων σ’ αυτόν αρχόντων είχε αφανίσει με λύσσα και μισαλλοδοξία πάμπολλα στοιχεία του Λευκού Πολιτισμού, γκρεμίζοντας τους αρχαίους θεούς από τα βάθρα τους και ξεκληρίζοντας τους πιστούς (…) Ο Χριστός, Φοίβος και Μίθρας μαζί ενσαρκώνεται στη Γη για να διώξει το σκοτάδι και το κακό μακριά από τους ανθρώπους. Αλεξίκακος και ιατρός, εξορκιστής των δαιμόνων και φύλακας των παιδιών, φωτοβόλος Υιός του Μεγάλου Πατέρα προστάτη. Του Πατέρα που παίρνει στη χριστιανική εικονογραφία τη μορφή του Διός-Βοτάν».

Εντύπωση προκαλεί, επίσης, ότι ο ιστότοπος αναδημοσιεύει φωτογραφίες από παλαιότερο εορτασμό του θερινού ηλιοστασίου από την εθνικιστική ισπανική πολιτική κίνηση «Alianza Nacional» με τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις κατά μήκος της χώρας.

Στο φωτογραφικό υλικό απεικονίζεται δαδοφορία, που, όπως αναφέρεται, «διαμορφώθηκε από τρεις διαφορετικές γενεές εθνικιστών». Στη μία από τις τρεις εκδηλώσεις στην πόλη Λεόν ένας μεγάλος κέλτικος σταυρός προετοιμάστηκε για την τελετή και ακολούθησε πορεία με σημαίες, δάδες και τύμπανα.

«Κανιβαλίζουν όσοι μας κατηγορούν»

310712110232_2848.jpg

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, είχε ξεκαθαρίσει σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τον περασμένο Ιούνιο στον «ΤτΚ» ότι είναι χριστιανός ορθόδοξος και πως όσοι τον κατηγορούν για αρχαιολατρικά ποιήματα που είχε γράψει στο παρελθόν απλά κανιβαλίζουν.

«Για πρώτη φορά στην πολιτική ζωή αυτού του τόπου γίνον��αι ερωτήσεις για τα θρησκευτικά πιστεύω ενός αρχηγού κόμματος. Και ο Κωστής Παλαμάς είχε γράψει στα ποιήματά του για τον Μεγάλο Πάνα. Αυτό σημαίνει ότι δεν ήταν χριστιανός; Οσοι μας κατηγορούν είναι λασπολόγοι και κανιβαλίζουν», είχε δηλώσει ο κ. Μιχαλολιάκος.

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top