Λίστα Λαγκάρντ αλά ελληνικά: Ανοίγουν λογαριασμοί 2 εκατ. φορολογουμένων

Νέα "τρύπα στο νερό" για την φοροδιαφυγή

Λίστες με πάνω από 2 εκατομμύρια ονόματα φορολογουμένων (!) στέλνει το υπουργείο Οικονομικών στις τράπεζες, γι�� να ανοίξουν λογαριασμοί και να διαπιστωθεί από πού προέρχονται τα χρήματα τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για φυσικά πρόσωπα στους λογαριασμούς των οποίων παρατηρείται μια κίνηση που ξεπερνά τις 300.000 ευρώ ετησίως για το διάστημα 12ετίας.

Επιπλέον, το υπουργείο ζητάει σύστημα πρόσβασης σε μητρώα λογαριασμών (!) κάτι που προκαλεί επιφυλάξεις ακόμα και στους τραπεζικούς μετά την αποκάλυψη, ότι είχαν πωληθεί φορολογικά δεδομένα.

Ποιοι λογαριασμοί θα ελεγχθούν

Πρώτοι στο στόχαστρο μπαίνουν όσοι διακινούν, μέσω τραπεζών, περίπου… 30.000 ευρώ το μήνα. Το ποσό της κίνησης ξεπερνά ετησίως τις 300.000 και ο «διακινητής» θεωρείται ύποπτος για φοροδιαφυγή.

Επιπλέον, θα ελεγχθούν λογαριασμοί που σχετίζονται με δανειακές συμβάσεις οι οποίες ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ ή δανειακές συμβάσεις που ξεπερνούν ένα ποσοστό του ετήσιου εισοδήματος 40% και οι πιστούχοι εγγυώνται με μετρητά και τίτλους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top