«Βλέπει» λύση στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μ.Νίμιτς

Τι δήλωσε κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στη γειτονική χώρα;

«Βλέπει» λύση στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μ.Νίμιτς

​Στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας βρέθηκε ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, υπό την σκιά της σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση της χώρας.

Ερωτώμενος για το εάν μετά από 20 χρόνια θεωρεί ότι υπάρχουν πιθανότητες για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, ο κ. Νίμιτς απάντησε μονολεκτικά: «Ναι», διακρίνοντας μια σοβαρή και εποικοδομητική διάθεση τόσο από την Αθήνα όσο και από τα Σκόπια.

Ο κ. Νίμιτς αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του σχετικά με τα αποτελέσματα των επαφών του στα Σκόπια με την ηγεσία της ΠΓΔΜ, πρόσθεσε ότι φεύγει ενθαρρυμένος για τη Νέα Υόρκη και θα επιδιώξει την εντατικοποίηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας.

«Με το ζήτημα της ονομασίας ασχολούμαι από το 1994 και δεν μπορώ να πω ότι πρόκειται για εντελώς νέες ιδέες. Τα πράγματα εξελίσσονται και θεωρώ ότι πάντοτε υπάρχει δυνατότητα για δημιουργία, ώστε να καταλήξουμε σε ένα θετικό συμπέρασμα. Παρουσίασα κάποιες ιδέες και στόχος είναι να βρεθεί μία λύση που θα ικανοποιεί τόσο τις κυβερνήσεις όσο και τους λαούς των δύο χωρών» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top