Τσίπρας: Υπάρχει κάμψη στη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν αλλάζουμε στάση

«Αν οι καταλήψεις ήταν κέντρα ανομίας, καλώς επενέβη η αστυνομία»

Τσίπρας: Υπάρχει κάμψη στη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν αλλάζουμε στάση
Στη διαπίστωση ότι υπάρχει κάμψη στη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM.

Ερωτώμενος για την τελευταία δημοσκόπηση που δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τη ΝΔ κατά 0,5%, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ΣΥΡΙΖΑ και λαϊκές κινητοποιήσεις είναι συγκοινωνούντα δοχεία και «όταν ο λαός δεν είναι στο προσκήνιο, τότε υπάρχει κάμψη στη δυναμική του κόμματος».

Ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε ότι οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή και πολλές φορές έχουν διαψευστεί στην κάλπη, ενώ εκτίμησε ότι η κυβέρνηση παρουσιάζει μια μαγική εικόνα δίνοντας την εντύπωση ότι ο Αντώνης Σαμαράς «είναι πρωθυπουργός μίας άλλης χώρας, πιθανότατα βορειοευρωπαϊκής». Παράλληλα, σημείωσε ότι έτσι όπως πάμε, «το πρώτο κόμμα θα είναι πολύ σύντομα η ανεργία που ήδη έφθασε σχεδόν στο 27%».

«Αστείο να ακούγεται ότι ο Σόιμπλε ζήτησε άδεια από το Σαμαρά για να με δει»

Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον Βόλφγκανκ Σόιμπλε τη Δευτέρα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι επιθυμία του είναι οι φυσιολογικές σχέσεις με κυβερνήσεις ισχυρών κρατών στην Ευρώπη και όχι μόνο.

Παράλληλα, χαρακτήρισε αστεία όσα ακούστηκαν ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ζήτησε άδεια από τον Αντώνη Σαμαρά για συναντήσει τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι είπε για τις κατηγορίες σχετικά με τη βίλα Αμαλία

Για τις επιθέσεις που δέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα νέα περιστατικά στη βίλα Αμαλία και τη σύνδεση που του αποδίδουν κάποιοι με ακραία στοιχεία, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Τελικά ποιό είναι το πρόβλημα με το ΣΥΡΙΖΑ; Θα γίνει ΠΑΣΟΚ, θα συνεργάζεται με κουκουλοφόρους, με ακραίες φωνές, Τι απ’ όλα; Ας αποφασίσουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ποιες κατηγορίες θα μας προσάψουν».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως αν «οι καταλήψεις ήτνα κέντρα ανομίας, καλώς επενέβη η αστυνομία», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι από μόνη της η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων σε εγκαταλελειμένα κτίρια δεν είναι αδίκημα.

Δεν ανοίξαμε εμείς τη συζήτηση περί δραχμής

«Κανείς δε θα επενδύσει σε μια χώρα που το νόμισμα της δε θα είναι βέβαιο και την επόμενη μέρα» εκτίμησε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι η συζήτηση για την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα δεν άνοιξε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η συζήτηση αυτή δεν άνοιξε ��πό εμάς. Υπάρχουν βέβαια και μειοψηφικές φωνές στην Αριστερά που μιλούν για δραχμή. Όπως υπάρχουν παντού μειοψηφικές φωνές. Η συζήτηση αυτή, όμως, άνοιξε από το ίδιο το μνημόνιο» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Κάλπη και για τον Βενιζέλο βάσει κοινής λογικής»

Αναφερόμενος στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι ζητήθηκε κάλπη και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο βάσει κοινής λογικής: «Δεν είμαι ούτε δικηγόρος, ούτε ποινικολόγος. Όταν, όμως, 2 εισαγγελείς διαβιβάζουν έναν φάκελο διότι προέκυψαν ποινικές ευθύνες μελών της κυβέρνησης, είναι αυτονόητη η υποχρέωση ενός πολιτικού κόμματος να εντοπίσει τις ευθύνες. Με την κοινή λογική, οι δύο πιθανότεροι “ύποπτοι” είναι οι δύο υπουργοί Οικονομικών που διαχειρίστηκαν τη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Βενιζέλος. Θεωρώ ότι είναι αυτονόητο αυτό».

Όσον αφορά τον Γιώργο Παπανδρέου, σημείωσε: «Μέχρι στιγμής δεν τεκμαίρεται από πουθενά ότι διαχειρίστηκε τη λίστα ο κ. Παπανδρέου. Μπορεί να προκύψει, δεν το αποκλείω, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει». Παράλληλα, σημείωσε ότι ο ίδιος ο πρωθυππυργός θα έπρεπε να θέλει την πληρη διαλεύκανση της υπόθεσης, από την οποία -όπως εκτίμησε ο κ. Τσίπρας- θα είχε και πολιτικό όφελος. «Εκτός αν φοβάται ότι η ντουλάπα κρύβει και άλους σκελετούς» παρατήρησε ο κ. Τσίπρας.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι η λίστα Λαγκάρντ ήταν γνωστή στις γαλλικές και τις ελληνικές αρχές πριν ακόμη μπει η Ελλάδα στο Μνημόνιο (άνοιξη του 2010), πολύ καιρό πριν δηλαδή τον Οκτώβριο του 2010 που ο κ. Παπακωνσταντίνου ισχυρίζεται ότι την έλαβε από τη Γαλλία. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε υπόνοιες, «χωρίς να έχω υποδείξεις» όπως είπε χαρακτηριστικά, για πολιτικές πιέσεις που προέκυψαν από το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ.
​​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top