Διευκρινίσεις Χαϊκάλη για τη δήλωση ότι η Χρυσή Αυγή είναι νόμιμα εκλεγμένο κόμμα

«Δεν ασπάζομαι τα ναζιστικά πρότυπά της» δήλωσε σήμερα

Διευκρινίσεις  Χαϊκάλη για τη δήλωση ότι  η Χρυσή Αυγή είναι νόμιμα εκλεγμένο κόμμα
Διευκρινίσεις έδωσε σήμερα ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης σχετικά με τη χθεσινή του δήλωση ότι «η Χρυσή Αυγή είναι νόμιμα εκλεγμένο κόμμα».
«Η «Χρυσή Αυγή» είναι κόμμα-κίνημα όπου οι αρχές του και οι ιδέες του βασίζονται σε ναζιστικά και φασιστικά πρότυπα τα οποία ούτε τα ασπάζομαι, ούτε τα υπηρετώ, καθώς και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Η δήλωσή μου αναφερόταν στο ότι είναι νόμιμα εκλεγμένο και με δημοκρατικό τρόπο κόμμα και σέβομαι την επιλογή των πολιτών που το ψήφισαν.Οποιαδήποτε ταύτιση με τις αρχές της «Χρυσής Αυγής» είναι ατυχής. Ο κανονισμός της Βουλής και οι δημοκρατικές διαδικασίες είναι υπεράνω κομμάτων και αυτές υπηρετώ».

Αφορμή ήταν η χθεσινή του δήλωση σχετικά με το κοινό αίτημα πρότασης σύστασης προανακριτικής μεταξύ των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής. « Δεν ξέρω τι εννοείτε με τον όρο "απομόνωση" για την Χρυσή Αυγή. Και στις εφημερίδες φιλοξενείται και πολιτικές παρεμβάσεις κάνει, είναι νόμιμα εκλεγμένο κόμμα», ανέφερε, ενώ όταν ρωτήθηκε «αν είναι ακραίο κόμμα;», είχε απαντήσει: «Αναλόγως, τι θεωρείτε ακραία κόμματα. Αν δεν είναι νόμιμα εκλεγμένο κόμμα, πρέπει να επέμβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top