Ένα βήμα μπρος, δύο πίσω με τη λίστα Λαγκάρντ: Τώρα ψάχνουν… τον Πρέσβη!

Αλαλούμ με το ποιος παρέλαβε τo πρώτο CD από τις γαλλικές αρχές

Ένα βήμα μπρος, δύο πίσω με τη λίστα Λαγκάρντ: Τώρα ψάχνουν… τον Πρέσβη!
Φανταστείτε ένα έντομο που έχει πιαστεί στον ιστό της αράχνης και προσπαθεί να βρει διέξοδο και να ελευθερωθεί. Σε κάθε προσπάθεια, όμως, καταφέρνει να μπλέκεται ολοένα και περισσότερο.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στο θέμα με την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ, αφού σε κάθε τους βήμα οι οικονομικοί εισαγγελείς καταλήγουν αντί να ξεμπλέξουν και ξεδιαλύνουν τα γεγονότα και τις καταστάσεις να βρίσκουν έναν νέο λαβύρινθο!

Μετά από τα πολλά και αναπάντητα -μέχρι στιγμής- ερωτήματα για το που είναι το CD, που είναι το πρωτότυπο στικ, ποιος έκανε την αντιγραφή και ποιος την αλλοίωση της λίστας, έρχεται να προστεθεί και το ερωτηματικό με τον… Έλληνα Πρέσβη που παρέλαβε τη λίστα!

Δεν σας κάνουμε πλάκα! Εσχάτως προέκυψε και νέο θρίλερ που αφορά το ποιος παρέλαβε το αρχικό CD με τη λίστα Λαγκάρντ. Σύμφωνα με την κατάθεση δύο διαφορετικών στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, η πρώτη παραλαβή του CD που περιείχε τη λίστα Λαγκάρντ έγινε το 2010 από τον τότε πρέσβη -όπως επισημαίνουν οι ίδιοι- Ηλία Κλη. Το ίδιο, μάλιστα αναφέρεται και σε ένορκη κατάθεση του στελέχους του ΣΔΟΕ Θεόδωρου Φλωράτου στους οικονομικούς εισαγγελείς, η οποία μάλιστα εμπεριέχεται στο κείμενο της παραπομπής Παπακωνσταντίνου από τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης.

Ακόμη και ο -επί εποχής Παπακωνσταντίνου- γ.γ. του ΥΠΟΙΚ Ηλίας Πλασκοβίτης είχε καταθέσει χαρακτηριστικά πριν μερικές εβδομάδες ότι μετά από συνεννόηση «με τον εκεί πρέσβη κ. Κλη για το αρχείο παρεδόθη στην ελληνική πρεσβεία και μεταφέρθηκε στο γραφείου του κ. Παπακωνσταντίνου με διπλωματικό σάκο»!

Ποιο είναι το αξιοπερίεργο; Ότι επισήμως ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Γαλλία το 2010 (και συνεχίζει μέχρι σήμερα) ήταν ο Κωνσταντίνος Χαλαστάνης! Ο κ. Κλης είχε συνταξιοδοτηθεί, ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου είχε να βρεθεί στο Παρίσι από το 2004!

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, από την πλευρά τους, αναφέρουν στην πρόταση της για την παραπομπή Παπακωνσταντίνου, ότι το όνομα του κ. Κλη αναφέρεται προφανώς εκ παραδρομής.

Την ίδια ώρα, το ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι το 2010, όταν παρελήφθη αρχικά το CD, Πρέσβης της Ελλάδας ήταν ο κ. Χαλαστάνης: «Τον Σεπτέμβριο 2010, Πρέσβης της Ελλάδας στη Γαλλία ήταν ο Πρέσβης Κωνσταντίνος Χαλαστάνης, καθήκοντα τα οποία συνεχίζει να ασκεί. Με αφορμή δημοσιεύματα, σημειώνεται ότι ο Πρέσβης ε.τ. Ηλίας Κλης, διετέλεσε Πρέσβης της Ελλάδας στη Γαλλία την περίοδο 1998-2002» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, θέλοντας έστω και εμμέσως να βάλει μια τελεία στο μυστήριο με τον Πρέσβη που παρέλαβε τη λίστα.

Ωστόσο, ακόμη και η διευκρινιστική ανακοίνωση, να τα περιπλέξει κατάφερε τα πράγματα! Γιατί το λέμε αυτό; Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι παρέλαβε το CD τον Οκτώβριο του 2010. Το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωση, για άγνωστο λόγο, αναφέρεται στον μήνα Σεπτέμβριο…
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top