ΕΛΕΟΣ! Γίνεται κυριολεκτικά «του Στικακιού»!Άλλη ημερομηνία αλλοίωσης του USB δίνει ο Βαξεβάνης

"Τον Αύγουστο του 2010 και όχι τον Ιούλιο του 2011 γεννήθηκε το στικ"

Με το τεύχος του περιοδικού HOT DOC ανά χείρας προσήλθε νωρίς το μεσημέρι στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, δίνοντας νέα ανατροπή στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Στο συγκεκριμένο τεύχος που κυκλοφορεί στα περίπτερα αναφέρεται ότι βάσει εργαστηριακής εξέτασης, το USB που έχει στην κατοχή του ο δημοσιογράφος προήλθε απευθείας από το πρωτότυπο CD και φέρει ημερομηνία δημιουργίας 4 και 5 Αυγούστου του 2010!!!! Με λίγα λόγια, ο κος Βαξεβάνης υποστηρίζει πως το περιβόητο usb «γεννήθηκε» πριν από την ημερομηνία που έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης που είναι η 8η Ιουλίου 2011 αλλά και πριν ακόμη το πάρει στα χέρια του (Οκτώβριος του 2010), ο τότε τσάρος της ελληνικής οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου!!!!

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο διαδικτυακό τόπο της εκπομπής του δημοσιογράφου το Κουτί της Πανδώρας «σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη που έγινε από πιστοποιημένο εργαστήριο ηλεκτρονικών πειστηρίων με τις πιο σύγχρονες μεθόδους, όπως αυτ��ς που χρησιμοποιεί το FBI και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αυτή είναι η ημερομηνία που το CD μεταγράφηκε σε στικάκι usb, χωρίς όμως να γίνει πλήρης αντιγραφή του αρχικού αρχείου.»

«Είναι εύκολο να μεταγραφεί ένα USB σε USB και να εμφανίζεται προχρονολογημένο. Αρκεί κάποιος να αλλάξει με πολύ εύκολο τρόπο την ημερομηνία στον υπολογιστή» σημειώνεται και προστίθεται ότι αυτό που έχει σημασία είναι το πότε ακριβώς μετετράπη το CD σε USB, καθώς η ημερομηνία της μεταγραφής ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να αλλάξει!!
Στο εν λόγο δημοσίευμα, αφήνονται αιχμές και για τη μέχρι τώρα στάση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη. «Ερωτηματικά προκύπτουν για τις διαρροές στον Τύπο από την πλευρά του κ. Πεπόνη σύμφωνα με τις οποίες η αλλοίωση της Λίστας Λαγκάρντ έγινε στις 8-11 Ιουλίου του 2011. Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο οικονομικός εισαγγελέας έχει πραγματοποιήσει πραγματογνωμοσύνη στο στικάκι που έχει στα χέρια του και για ποιους λόγους αρνείται να παραδώσει τη Λίστα στο Σφακιανάκη και στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη παρόλο που έχει λάβει εγγράφως σαφή εντολή από τον Άρειο Πάγο», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βαξεβάνης πάντως δεσμεύτηκε να προσκομίσει και την πραγματογνωμοσύνη που πραγματοποίησε δικός του πραγματογνώμονας.

Βίντεο star