Πρόσωπο-κλειδί ο Διώτης για τη λίστα Λαγκάρντ

Νέα τροπή στην υπόθεση – Αναζητείται ακόμη το πρωτότυπο αντίγραφο

Πρόσωπο-κλειδί ο Διώτης για τη λίστα Λαγκάρντ
Σε πρόσωπο κλειδί της υπόθεσης για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ αναδεικνύεται ο Ιωάννης Διώτης.

Τα νέα αποκαλυπτικά ευρήματα λίγο πριν την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας δίνουν νέα τροπή στην υπόθεση και στρέφουν τα βλέμματα στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Όπως σας ενημερώσαμε από χθες​, το στικάκι που έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελείς (είναι αυτό που παρέδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον πρωθυπουργό και εν συνεχεία το Μαξίμου στις αρχές) μετά από έλεγχο έδειξε ότι έχει δημιουργηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου του 2011 και συγκεκριμένα στις 8 Ιουλίου.

Υπουργός Οικονομικών τότε ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στις 17 Ιουνίου. Ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε υποστηρίξει ότι πριν αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών έδωσε το στικάκι στον κ. Διώτη χωρίς να κρατήσει αντίγραφο. Ο κ. Διώτης, από την πλευρά του, είχε τονίσει ότι παρέδωσε το στικάκι στον Ευάγγελο Βενιζέλο τον Αύγουστο του 2011. Επομένως, το usb stick που έχουν οι οικονομικοί εισαγγελείς δημιουργήθηκε στα χέρια του κ. Διώτη.

Η ουσία, λοιπόν, έχει ως εξής: αφενός ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ θα κληθεί (έχει πάρει προθεσμία για να καταθέσει μέχρι τη Δευτέρα όπως και ο προκάτοχός του, επίσης πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης) να απαντήσει στο ερώτημα πως και γιατί έγινε η δημιουργία του usb stick στα χέρια του αφού ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν είχε κάνει κανένα αντίγραφο της λίστας και αφετέρου θα πρέπει να εξηγήσει που είναι το στικάκι από το οποίο δημιούργησε το αντίγραφο, το οποίο και κατέχουν τώρα οι οικονομικοί εισαγγελείς. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η νέα τροπή δείχνει να βγάζει από το κάδρο τον Ευάγγελο Βενιζέλο (όσον αφορά τη συζήτηση για τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες), αφού το στικ που κατείχε δημιουργήθηκε πριν του δοθεί.

Όπως υποστηρίζουν, πάντως, ανώτατες δικαστικές πηγές, δεν μπορεί κανείς να καταλήξει από τώρα σε ασφαλή συμπεράσματα ούτε ως προς το χρόνο ούτε ως προς το φυσικό πρόσωπο της αλλοίωσης.

Σε κάθε περίπτωση, το κρίσιμο ερώτημα παραμένει: που είναι το πρωτότυπο στικάκι, δηλαδή η πρώτη αντιγραφή του CD με τη λίστα Λαγκάρντ (το οποίο υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει δηλώσει ότι έχει χαθεί) από το οποίο θα προκύψουν πολλές απαντήσεις...
Την ίδια ώρα, αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης αρνούνται να στείλουν στο στικάκι στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπως όριζε η εντολή του προϊστάμενού τους, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκου Παντελή. Όπως τονίζουν οι οικονομικοί εισαγγελείς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θεωρούν παρέμβαση στο έργο τους στην εντολή του κ. Παντελή, τα συμπεράσματα των ειδικών που έχουν εξετάσει το στικάκι και τα στοιχεία που έχουν προκύψει είναι αρκετά...
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top