ΔΗΜΑΡ και 2 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν το ν/σ Μανιτάκη

Έντονα ενοχλημένοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

ΔΗΜΑΡ και 2 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν το ν/σ Μανιτάκη
​Αναταράξεις στο κυβερνητικό μπλοκ προκάλεσε η στάση της ΔΗΜΑΡ αλλά και δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με αφορμή το νομοσχέδιο Μανιτάκη για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις στο Δημόσιο.Σύσσωμη η ΔΗΜΑΡ αλλά και δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν δύο άρθρα του νομοσχεδίου. Το ένα άρθρο αφορούσε τη συγχώνευση του εθνικού κέντρου κοινωνικών ερευνών με το εθνικό ίδρυμα ερευνών, το άλλο αφορούσε συγγενεύσεις και καταργήσεις οργανισμών του υπουργείου περιβάλλοντος.
Η στάση της ΔΗΜΑΡ και των δύο «πράσινων» βουλευτών ωστόσο δημιούργησε γκρίνια στην κυβέρνηση και ειδικά στο γαλάζιο στρατόπεδο με τους βουλευτές της ΝΔ να διαμηνύουν πως έχουν επωμιστεί εκείνοι όλο το βάρος , ψηφίζοντας όλα όσα έρχονται στη Βουλή σε αντίθεση με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που προσπαθούν να είναι καλοί σε επίπεδο κοινωνίας.
Εν τω μεταξύ νωρίτερα, ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου διασταύρωσαν τα ξίφη τους εντός του Κοινοβουλίου.
Πιο συγκεκριμένα, η κα Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για κατάφορη παραβίαση του Συντάγματος ενώ επιτέθηκε προσωπικά στον κο Μανιτάκη κατηγορώντας τον ότι διολισθαίνει από το πολίτευμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στο καθεστώς ενός ανδρός.

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης που σημείωσε χαρακτηριστικά:«Συνταγματολογούν, πολιτικολογούν και αερολογούν αυτή την κρίσιμη για τη χώρα περίοδο, όσοι δεν έχουν τίποτα να πουν συγκεκριμένα. Είναι φανερό ότι ο νέος αυτός θεσμός ούτε παραβιάζει ότι καταλύει το Σύνταγμα όπως από ημιμάθεια ειπώθηκε. Με την οργάνωση μιας μόνιμης υπηρεσίας θα εξασφαλίζεται η θεσμική μνήμη και παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου»

«Ανοίγετε το δρόμο για την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, Κάνετε συνεχώς πραξικοπήματα», αντέτεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Η ρύθμιση για τον γενικό γραμματέα συντονισμού συντάχθηκε σύμφωνα με τις επιλογές του μνημονίου γιατί δεν θέλουν να λει��ουργεί η Βουλή αλλά να κυβερνά η καγκελαρία», υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν. Μαριάς.

«Η όλη συζήτηση γίνεται περί όνου σκιάς. Δεν είναι αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο αλλά αντισυνταγματική και παράνομη είναι η ίδια η κυβέρνηση γιατί παραβιάζει τη βούληση και τη θέληση του λαού», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παπάς.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής έκανε λόγο για σειρά κατάφορων παραβιάσεων του συντάγματος και για στοχευμένες αντιλαϊκές πολιτικές ενώ ενστάσεις για τον νέο θεσμό του Γενικού γραμματέα εξέφρασε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος.

Βίντεο ΑΝΤ1

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top