Ανατροπή στην υπόθεση Παπακωνσταντίνου; «Φορολογημένα τα χρήματα» λένε οι συγγενείς του

«Δεν υπήρχε κίνητρο» τονίζουν - Προσκόμισαν στοιχεία στους εισαγγελείς

Σε ανατροπή στην υπόθεση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και της αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ οδηγεί η κατάθεση των συγγενών του πρώην υπουργού στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Τα τρία ξαδέλφια του κ. Παπακωνσταντίνου πέρασαν σήμερα χαμογελαστοί το κατώφλι των γραφείων των οικονομικών εισαγγελέων, από τους οποίους είχαν κληθεί για να δώσουν εξηγήσεις.

Η ξαδέλφη του πρώην υπουργού και ο σύζυγός της, που είχαν τον λογαριασμό με το 1 εκ. ευρώ στην Ελβετία, φέρονται να έχουν συγκεντρώσει φορολογικές δηλώσεις, στοιχεία από πώληση ακινήτων καθώς και εισοδήματα της τελευταίας δεκαετίας που ανέρχονται σε ποσό περίπου 10 εκ. ευρώ. Παράλληλα, προσκόμισαν και στοιχείο φορολογικών δηλώσε��ν που δείχνουν ότι τα χρήματα δηλώθηκαν και φορολογήθηκαν κανονικά.

Την ίδια ώρα, η έτερη εξαδέλφη του κ. Παπακωνσταντίνου, με το λογαριασμό που έκλεισε το 2005, φέρεται να έφερε στοιχεία που δείχνουν ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός είχε 750.000 ευρώ και 150.000 δολάρια και έκλεισε το 2005. Τότε, είχε ψηφιστεί (επί υπουργίας Γιώργου Αλογοσκούφη) νόμος με τον οποίο μπορούσαν να επαναπατρίσουν αυτά τα χρήματα. Έτσι, όπως τόνισε η ίδια, τα επέστρεψε σε ελληνική τράπεζα και φορολογήθηκαν κανονικά.

Όπως σημείωσαν και τα 3 ξαδέρφια του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, δεν υπήρχε κανένα κίνητρο για να απαλειφθούν τα ονόματα τους από τη λίστα. Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι ανήκουν σε άλλο πολιτικό χώρο με αυτό του ξαδέλφου τους, με τον οποίο τονίζουν ότι έχουν καλές σχέσεις αλλά όχι τόσο ώστε να του ζητούσαν κάτι τέτοιο (δηλαδή να σβήσει τα ονόματά τους από τη λίστα).

Αυτό που μένει είναι να αποδειχθεί εάν είναι αληθινοί οι ισχυρισμοί των συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι δημιουργούν πολλές ανατροπές στην υπόθεση της αλλοίωσης της λίστας
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώην γενικοί γραμματείς του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης και Ιωάννης Καπελέρης που κατηγορούνται για υπεξαγωγή εγγράφου και παράβαση καθήκοντος σε συνδυασμό με τον νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου, ζήτησαν προθεσμία για τις συμπληρωματικές καταθέσεις τους, ώστε να ενημερωθούν για το ��έο υλικό που έχει συγκεντρωθεί.
Δείτε επάνω φωτογραφίες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top