Τσουνάμι μετατάξεων: Το σχέδιο για το «μαχαίρι» στα υπουργεία

Τα νέα οργανογράμματα: Κουρεύονται προσωπικό, γενικές διευθύνσεις και τμήματα

Τσουνάμι μετατάξεων: Το σχέδιο για το «μαχαίρι» στα υπουργεία
«Αρμαγεδδώνα» για το σύνολο των γενικών ��ιευθύνσεων, τμημάτων και γραφείων των υπουργείων Διοικητικής μεταρρύθμισης και Περιβάλλοντος θα αποτελέσουν τα νέα οργανογράμματα.

Ήδη, το κυβερνητικό συμβούλιο μεταρρύθμισης έδωσε το «πράσινο φως» στη νέα μορφή των συγκεκριμένων υπουργείων. Σειρά, θα πάρει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, η έγκριση των νέων οργανογραμμάτων των υπόλοιπων υπουργείων ώστε η καινούργια εικόνα της κεντρικής κυβέρνησης να περάσει από τη Βουλή με την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου.

Η αναδιοργάνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα επιφέρει σημαντική μείωση των οργανικών μονάδων της κεντρικής υπηρεσίας σε ποσοστό 50% σε επίπεδο γενικών, διευθύνσεων, 57,14% σε επίπεδο διευθύνσεων και 47,14% σε επίπεδο τμημάτων. Το σύνολο της εξοικονόμησης που θα προκύψει από το σύνολο των παρεμβάσεων φθάνει τα 2.447.963 ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται να φθάσει και τα 7 εκ. ευρώ με την ανάληψη εκτυπωτικών εργασιών του Δημοσίου από το Εθνικό Τυπογραφείο.

Όσον αφορά, εξάλλου, το υπουργείο Περιβάλλοντος, οι οργανικές μονάδες από 299 που είναι σήμερα θα παραμείνουν μόνο 134, ενώ το προσωπικό θα μειωθεί κατά 86 άτομα (18%). Το όφελος αναμένεται να ανέλθει σε 8 εκ. ευρώ.

Ποιοι φεύγουν

Όπως έχει ανακοινώσει, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, οι 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι που θα πρέπει, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της χώρας μας απέναντι στο Μηχανισμό Στήριξης, να τεθούν σε διαθεσιμότητα μέσα στο 2013, θα προκύψουν από δύο κατηγορίες.

Πρώτον, από τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων και οργανισμών του Δημοσίου και, δεύτερον, από τα νέα οργανογράμματα του κράτους. Εκτίμηση της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία των25.000 «διαθέσιμων» θα μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες, όπου υπάρχουν επιτακτικές ανάγκες σε προσωπικό.

Δείτε τους πίνακες...
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top