Νταλάρα: «Το 2013 θα επιστρέψουν οι επενδυτές»

«Προχωρήστε άμεσα με αποκρατικοποιήσεις και φορολογικές μεταρρυθμίσεις»

Νταλάρα: «Το 2013 θα επιστρέψουν οι επενδυτές»
Προχωρήστε άμεσα στις αποκρατικοποιήσεις και στη φορολογική μεταρρύθμιση, απαλλαγείτε από τον υπερμεγέθη δημόσιο τομέα και απελευθερώστε προϊόντα και υπηρεσίες, παροτρύνει την Ελλάδα ο Τσαρλς Νταλάρα, γενικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF), σε συνέντευξη που παραχώρησε στα «Νέα».

Ο επικεφαλής του IIF εκτιμά πως το 2013 θα επιστρέψουν οι επενδυτές στην Ελλάδα, «όχι μόνο για χρηματοοικονομικές επενδύσεις, αλλά και για επενδύσεις στην πραγματική οικονομία».

Ο κ. Νταλάρα διαπιστώνει αλλαγή της κουλτούρας των ελλήνων πολιτικών και προβλέπει επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές συντομότερα από ό,τι αναμένουν πολλοί παρατηρητές, θέτοντας ως προϋποθέσεις την περαιτέρω ισχυροποίηση της αξιοπιστίας της Ελλάδας και την εκδήλωση της απαραίτητης αλληλεγγύης εκ μέρους της ευρωζώνης και του ΔΝΤ.

Ο ίδιος, κάνει μια ανασκόπηση της εμπλοκής του IIF στα ελληνικά πράγματα την τελευταία τριετία και στιγματίζει ως «μεγάλο λάθος» την απόφαση που έλαβαν Μέρκελ και Σαρκοζί τον Οκτώβριο του 2010 στην Ντοβίλ για την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στην ελληνική διάσωση, κάτι που, όπως τονίζει, οδήγησε σε τεράστιες πιέσεις τις αγορές κρατικού χρέους.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top