Καταθέτουν σήμερα οι ξαδέρφες του Παπακωνσταντίνου

Συνεχίζονται οι έρευνες και η αντιπαράθεση για τη λίστα Λαγκάρντ

Με γραπτά υπομνήματα αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις εντός της ημέρας, στους οικονομικούς εισαγγελείς, οι συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τα ονόματα των οποίων εμπλέκονται στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Οι συγγενείς του πρώην τσάρου της Οικονομίας καταθέτουν με την ιδιότητα του υπόπτου, για αδικήματα κακουργηματικού βαθμού.

Η Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμεών Σικιαρίδης και ο σύζυγος της αδελφής της Ανδρέας Ρωσσώνης καλούνται να αποσαφηνίσουν αν τα χρηματικά ποσά που εμφανίζονται να διαθέτουν βάσει του ηλεκτρονικού αρχείου που παρέδωσαν το 2010 οι γαλλικές αρχές, είναι νομίμως αποκτηθέντα και φορολογημένα. Παράλληλα, να εξηγήσουν αν και ποια ανάμειξη έχουν με την αφαίρεση των ονομάτων τους από το πρωτότυπο υλικό και την αλλοίωση της λίστας.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα με νέες κλήσεις προσώπων που συνδέονται με την επίμαχη περίοδο της θητείας του πρώην υπουργού Οικονομικών. Στόχος είναι οι εισαγγελείς να αποτιμήσουν το σύνολο του αποδεικτικού υλικού και να προσδιορίσουν τον βαθμό εμπλοκής και την ποινική μεταχείριση των μη πολιτικών προσώπων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top