Να επανεξετάσει τον ΕΦΚ στα καύσιμα η κυβέρνηση ζητά ο Μ. Βαρβιτσιώτης

Απώλεια εσόδων παρά την αδυναμία θέρμανσης των νοικοκυριών

Να επανεξετάσει το ζήτημα της μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος υποστηρίζει ότι η αύξησή του έχει οδηγήσει τα περισσότερα νοικοκυριά της χώρας σε αδυναμία θέρμανσης.

Ο βουλευτής της ΝΔ επισημαίνει ότι τα οικονομικά οφέλη από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, εξαιτίας της επιβολής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης δεν ήταν τα προσδοκώμενα.

Σύμφωνα με τα σ��οιχεία που επικαλείται ο κ. Μ. Βαρβιτσιώτης, τα έσοδα από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης καυσίμων στο δίμηνο Οκτωβρίου - Νοεμβρίου2012 ανήλθαν στα 752 εκατ. ευρώ, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2011 τα έσοδα είχαν φτάσει τα 761 εκατ. ευρώ. Με άλλα λόγια, παρότι υπάρχει οικονομική αδυναμία πλέον για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, λόγω της αύξησης του ΕΦΚ, τα δημόσια έσοδα έχουν μειωθεί!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top