Σφίγγουν τον κλοιό γύρω και από τον Γιάννο Παπαντωνίου δικαστές και ΣΔΟΕ

Ετοιμάζουν αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Ελβετία

Αρχίζει η ανάκριση για τα εξοπλιστικά προγράμματα που αφορούν στα υποβρύχια και τους πυραύλους TOR M1.

Ήδη οι ανακριτές έστειλαν αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Ελβετία ζητώντας το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού μέσω του οποίου φέρονται να διακινήθηκε μαύρο χρήμα που αφορά την προμήθεια των υποβρυχίων. Επισημαίνεται ότι και στο παρελθόν είχε γίνει προσπάθεια να ανοίξει ο συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός αλλά απέτυχε.

Ο κλοιός της έρευνας φέρεται να σφίγγει γύρω και από το πρόσωπο του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, καθώς ερευνάται μία σύμβαση για υποβρύχια που υπεγράφη επί Άκη Τσοχατζόπουλου και μία που υπεγράφη επί Γιάννου Παπαντωνίου.

Το ΣΔΟΕ, με εντολή της εισαγγελέως Πόπη Παπανδρέου, διενεργεί καθολικό έλεγχο στον κ. Παπαντωνίου, ενώ παράλληλη έρευνα διενεργούν οι δικαστικές αρχές και για τον λογαριασμό που αφορά την σύζυγό του στη λίστα Λαγκάρντ.

Ο κ. Παπαντωνίου σε υπόμνημά του προς την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής υποστηρίζει ότι το ποσό του 1,3 εκ. ευρώ σε λογαριασμό της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου προέρχονται από τον πρώην σύζυγό της Θ. Ουσταμπασίδη και σχετίζονται με την ανατροφή των παιδιών τους, αλλά και ότι σε ανύποπτο χρόνο, το 2008 πέρασαν στον μεγαλύτερο παιδί τους κα�� το 2010 επανεισήχθησαν στην χώρα.

Οι ανακριτές επίσης της ίδιας σύμβασης, σύμφωνα με πληροφορίες του Σκάι, φέρονται να είναι προσδοκούν ότι θα βρεθούν «λαυράκια» σε αυτό τον λογαριασμό, όπως έγινε και στην περίπτωση Τσοχατζόπουλου.

Παράλληλα αναζητούν το πρόσωπο που είναι ο πραγματικός δικαιούχος της εταιρίας BEESTON MANAGEMENT SA μέσω της οποίας διακινήθηκαν 2,1 εκατ. ευρώ. Η συγκεκριμένη εταιρία αναφέρεται στο πόρισμα που αφορά την υπόθεση Τσοχατζόπουλου μαζί με τις άλλες ύποπ��ες off shore εταιρίες.

Για την ίδια εταιρεία αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι εκδόθηκαν σε διαταγή της τρεις επιταγές συνολικού ύψους 5.710.000 ελβετικών φράγκων. Τις επόμενες εβδομάδες οι ανακριτές θα καλέσουν μάρ��υρες που φέρονται να έχουν εισπράξει ύποπτες επιταγές οι οποίες συνδέονται με την προμήθεια των TOR M1.

Οι μάρτυρες θα κληθούν να απαντήσουν στο ερώτημα για ποιο λόγο εξαργύρωσαν τις επίμαχες επιταγές και αν τα χρήματα προορίζονταν για τους ίδιους ή αν τα εισέπραξαν για λογαριασμό τρίτων και ποιοι είναι αυτοί.
​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top