Πέφτουν οι μάσκες: Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το usb stick της λίστας Λαγκάρντ!

Με εντολή εισαγγελέα – Θα δοθεί απάντηση στο «ποιος έσβησε τα 3 ονόματα»

Πέφτουν οι μάσκες: Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το usb stick της λίστας Λαγκάρντ!
Φως στις «περίεργες» διαδρομές του usb stick με τη λίστα Λαγκάρντ θα ρίξει το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μετά από εντολή του επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων, αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκου Παντελή, το usb stick θα σταλεί στη Δίωξη η οποία θα το εξετάσει εξονυχιστικά για να διαπιστώσει ποιες αλλαγές έχουν γίνει, πότε και –το σπουδαιότερο- από ποιους στη λίστα Λαγκάρντ.

«Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες ως προς την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε σχέση με το ζήτημα αυτό» αναφέρει –μεταξύ άλλων- ο κ. Παντελής στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του Σώματος είχε επισημάνει ότι υπάρχει η δυνατότητα να δοθούν πολύτιμες (για την έρευνα της Δικαιοσύνης) απαντήσεις όσον αφορά τις αλλοιώσεις της λίστας Λαγκάρντ, αφού κάθε παρέμβαση στο usb stick αφήνει στοιχεία και ίχνη ηλεκτρονικής ταυτότητας.

Έτσι, ακολουθώντας τα ηλεκτρονικά ίχνη, οι ειδικοί θα εντοπίσουν τον υπολογιστή που πάτησε τo «delete» στα τρία ονόματα της λίστας.

Την ίδια ώρα, πάντως, οι οικονομικοί εισαγγελείς συνεχίζουν την έρευνά τους για τον εντοπισμό του ανθρώπου που μετέφερε τη λίστα Λαγκάρντ στο usb stick από το πρωτότυπο CD που εστάλη από τη Γαλλία και το οποίο τώρα αγνοείται…
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top