Φουλ επίθεση ο Τσίπρας: Μιλούν και αυτοί που νομοθέτησαν τη διαπλοκή

«Δε συνιστά ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής η αποκάλυψη της αλήθειας»

Σύστημα… φουλ επίθεση ακολούθησε ο Αλέξης Τσίπρας για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια «σκληρή» ομιλία, έκανε λόγο για «τρίγωνο της αμαρτίας» (εννοώντας πολιτικούς, τράπεζες και ΜΜΕ) τόνισε ότι πάει πολύ «να μιλούν για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής όσοι νομοθέτησαν τη διαπλοκή και πολιτικοποίησαν όλον τον ποινικό κώδικα για να πετύχουν την ατιμωρησία».

Καλώντας τους βουλευτές του κόμματός του «να μπουν μπροστά στην υπόθεση της ανατροπής του πολιτικού σκηνικού», ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο ίδιος δεν ανησυχεί όταν τον πολεμούν αλλά όταν καλοπιάνουν και τόνισε πως «είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μια από τα ίδια».

Ο ίδιος, σημείωσε ότι «η έρευνα της δικαιοσύνης και η αποκάλυψη της αλήθειας δεν συνιστά ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής» και υπογράμμισε πως δεν θα έπρεπε να συνιστά «ούτε αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης».

Μιλώντας για «καζινοκαπιταλισμό» και για 100 οικογένειες που ελέγχουν τις τύχες της χώρας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι η λίστα Λαγκάρντ είναι μία από τις πολλές λίστες από τις πολλές τράπεζες «όπου έχει καταθέσεις η εγχώρια διαπλοκή».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top