Παπανδρέου: Ομπάμα, σώσε την Ελλάδα και την Ευρώπη

«Η Ελλάδα είναι μέρος της ευρωζώνης. Τελεία και παύλα»

Κάλεσμα στον Μπάρακ Ομπάμα να αναλάβει πρωτοβουλίες για να ασκήσει πιέσεις στην Ευρώπη ώστε να σώσει την Ελλάδα κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου σε άρθρο του στο περιοδικό «Foreign Policy».

Ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει ότι οι στιγμές απαιτούν πρωτοβουλίες από την αμερικανική ηγεσία ώστε να σωθεί όχι μόνο η χώρα μας αλλά κατ’ επέκταση και η ίδια η Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αγορές δεν θεωρούν ποτέ αρκετές τις περικοπές στην Ελλάδα και έτσι η ευρωζώνη πρέπει να… προτάξει το στήθος της και να πει: «Η κρίση τελειώνει εδώ. Η Ελλάδα είναι μέρος της Ευρωζώνης. Τελεία και παύλα!».

Ο κ. Παπανδρέου κατακρίνει τους Ευρωπαίους, υποστηρ��ζοντας ότι αντιμετώπισαν με δριμεία κριτική τους Αμερικάνους όταν πίεσαν την ΕΕ να λάβει αποφασιστικά μέτρα για ανάπτυξη, ενώ καλεί τον Αμερικανό Πρόεδρο να επισκεφθεί την Ελλάδα ως ένδειξη συμπαράστασης και στήριξης: «Θα ήταν μια πραγματική ψήφος εμπιστοσύνης στις ικανότητες της χώρας και της Ευρώπης να λύσουν την κρίση στην ευρωζώνη».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top