Σαμαράς σε Μέρκελ: Ο ελληνικός λαός κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια

Μέρκελ: Θέλουμε στενότερη συνεργασία με την Ελλάδα - Σε εξέλιξη η συνάντηση τους

Σαμαράς σε Μέρκελ: Ο ελληνικός λαός κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια
Τη βούληση του ιδίου αλλά και της κυβέρνησης συνολικά για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, καθώς ζητούμενο είναι να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα, προσυπέγραψε ο Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξη Τύπου με την καγκελάριο Μέρκελ λίγο πριν ξεκινήσει η συνάντηση των δύο ηγετών.

«Θέλω να καταστήσω σαφές ότι η χώρα κάνει μεγάλη προσπάθεια, με τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού για να ανακτήσουμε και πάλι την αξιοπιστία μας αλλά και την εμπιστοσύνη των λαών της Ευρώπης και των αγορών» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Στην κατεύθυνση αυτή, παίρνουμε μέτρα που διασφαλίζουν αυτή την πορεία και κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε την ρευστότητα που μπορεί να φέρει -μαζί με τις επενδύσεις- την αναγκαία ανάπτυξη, σε μια χώρα που μαστίζεται από το τεράστιο πρόβλημα που λέγεται ανεργία» σημείωσε ο κ. Σαμαράς, και συμπλήρωσε: «Η Ευρώπη μεταλλάσσεται και προχωράει μπροστά. Δημιουργείται ενοποίηση σε κάθε τομέα».

Η Γερμανίδα καγκελάριος, από την πλευρά της, εξέφρασε τη θέλησή της ίδιας και της Γερμανίας για στενότερη οικονομική συνεργασία στην ευρωζώνη αλλά και «καλύτερη οικονομική συνεργασία με την Ελλάδα».

Παράλληλα, καλωσόρισε με θέρμη τον Έλληνα πρωθυπουργό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Χαιρετίζω την επίσκεψη του κ. Σαμαρά για μία ακόμη φορά στη Γερμανία».
​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top