Μανιτάκης: τέλη Ιανουαρίου ξεκινά η μετακίνηση των δημοσίων υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα

Να προκηρυχθούν άμεσα οι κενές θέσεις του ζήτησε ο Βενιζέλος

Με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης, εν όψει της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης των δομών όλων των Υπουργείων και της παρουσίασής τους στο Κυβερνητικό Συμβο��λιο Μεταρρύθμισης, που προεδρεύεται από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μανιτάκης τόνισε: «Ενημερώσαμε σχετικά με την αξιολόγηση των δομών που έχει φτάσει στην ολοκλήρωση της, καθώς έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εκθέσεις αξιολόγησης όλων των υπουργείων και έχουν ήδη εγκριθεί οι δύο πρώτες από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, που έχει συνέλθει υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού».

Σε ότι αφορά το Πρόγραμμα Κινητικότητας, ο Υπουργός επεσήμανε ότι ήδη έχουν συγκεντρωθεί οι ανάγκες και τα κενά των Υπουργείων.

«Τα έχουμε επεξεργαστεί και τις προσεχείς ημέρες θα βγει και η ανακοίνωση του Υπουργείου, η οποία θα καλεί τις υπηρεσίες και στη συνέχε��α τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα να συμπληρώσουν τις αιτήσεις, για να μεταφερθούν στις νέες θέσεις τους. Από ότι ξέρετε τα κενά είναι πολυπληθέστερα των συγκεκριμένων διαθεσιμοτήτων, άρα δεν υπάρχει παραμικρή αμφιβολία ότι όλοι όσοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα θα μετακινηθούν. Η διαδικασία επαναλαμβάνω αρχίζει άμεσα. Πιστεύω ότι από τα τέλη Ιανουαρίου ή τον Φεβρουάριο θα έχουνε γίνει, ίσως και ολοκληρωθούν οι πρώτες μετακινήσεις».

Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Θέλω να πω ότι γίνεται από τώρα ο προγραμματισμός και η τεχνική προετοιμασία ώστε να είμαστε σε θέση να σχεδιάσουμε, να υπολογίσουμε τις 12.500 μετακινήσεις των δημοσίων υπαλλήλων, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013. Αυτός ο προγραμματισμός γίνεται με τρόπο συστηματικό, ενώ αυτή τη φορά θα έχει προηγηθεί και η αξιολόγηση. Πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος του έτους, όλο αυτό το πρόγραμμα της κινητικότητας θα είναι ένα πρόγραμμα βασικό, συστηματικό και θα γίνεται σε πάγια βάση με τα κριτήρια της αντικειμενικότητας που παρέχει το ΑΣΕΠ».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να προκηρυχθούν άμεσα οι προς κάλυψη κενές θέσεις ώστε να πειστούν οι υπάλληλοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα ότι δεν πρόκειται να απολυθούν.

Δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Βενιζέλος: «είναι σημαντικό να στείλουμε το μήνυμα προς το δημοσιοϋπαλληλικό προσωπικό της χώρας ότι τους τιμάμε, ότι στηριζόμαστε σε αυτούς, ότι η μεγάλη τους πλειονότητα είναι άξιοι άνθρωποι, πιστοί στο καθήκον, είναι μικρές οι εξαιρέσεις. Πρέπει να νοιώσουν ασφαλείς. Θα τους τιμήσει η κοινωνία για αυτό, γιατί θα συμβάλουν στην ανάταξη και την ανάκαμψη της χώρας. Ένα πρώτο δείγμα που θα δώσει και το υπουργείο σε σχέση με την κινητικότητα του προσωπικού είναι η άμεση προκήρυξη των προς κάλυψη θέσεων, για να νοιώσουν όλοι όσοι εντάσσονται στην κινητικότητα πως κανείς δεν τους κοροϊδεύει, πως υπάρχουν θέσεις και θα καταλάβουν υφιστάμενες θέσεις που ικανοποιούν πραγματικές ανάγκες υπηρεσιών και φορέων του Δημοσίου».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top