ΕΚΤΑΚΤΟ: Πρόταση παραπομπής Βενιζέλου-Παπακωνσταντίνου "και με τη βούλα" από τον ΣΥΡΙΖΑ

Κατατέθηκε η πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής

Κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, σχετικά με τις ποινικές ευθύνες των Γ. Παπακωνσταντίνου και Ε. Βενιζέλου.

Για τον κ. Παπακωνσταντίνου ζητά να διερευνηθεί η ενδεχόμενη τέλεση τεσσάρων αδικημάτων: Υπεξαγωγή εγγράφου, απιστία στην υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος και πλαστογραφία.

Για τον πρόεδρο του Π��ΣΟΚ Ε. Βενιζέλο, ζητά να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση – το διάστημα που ήταν υπουργός Οικονομικών – των εξής τριών αδικημάτων: υπεξαγωγή εγγράφου, απιστία στην υπηρεσία και παράβαση καθήκοντος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει επίσης ότι δεν τίθεται ζήτημα παραγραφής, εξαιτίας της σύγκλησης της προηγούμενης Βουλής για μία μόλις ημέρα.

Στο κείμενο των 31 σελίδων ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο και για διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, οι οποίες είχαν εμπλοκή στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, από την εποχή της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, στην οποία γίνεται ρητή αναφορά.

​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top