Πόσα παίρνει η Τίνα Μπιρμπίλη στον ΟΟΣΑ;

Απέστειλε τα στοιχεία στη Βουλή ο Χατζηδάκης μετά από ερώτηση του Παναγιώταρου

Τα στοιχεία για τις απολαβές της πρώην υπουργού Τίνας Μπριμπίλη ως Μόνιμης Αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι, απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης μετά από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου.

Βέβαια, διευκρινίστηκε τι παίρνει αλλά όχι… πόσα παίρνει! Συγκεκριμένα, όπως ενημερώνει ο υπουργός, «οι μηνιαίες μικτές αποδοχές του Μονίμου Αντιπροσώπου στη ΜΕΑ (Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία) ΟΟΣΑ και του αναπληρωτή του καθορίζονται κατ΄ αντιστοιχία βαθμού και μισθού Πρέσβεως και Πληρεξουσίου Υπουργού Β΄».

Σύμφωνα με την απάντηση του κ, Χατζηδάκη, σε αυτό προστίθενται «το επίδομα υπηρεσίας αλλοδαπής, οι προσαυξήσεις του όταν δεν παρέχεται δωρεάν κατοικία, καθώς και το επίδομα τέκνων» τα οποία καθορίζοντα με κοινή απόφαση των υπουργών Εξωτερικών και Οικονομικών.

Ο ίδιος, μάλιστα, υπογραμμίζει ότι «από 1ης Αυγούστου του 2012, σύμφωνα με τον Ν. 4093/2012, οι αποδοχές και των υπηρετούντων στη ΜΕΑ- ΟΟΣΑ θα μειωθούν με τα αντίστοιχα ποσά ή θα επιστραφούν ή θα συμφωνηθούν με τις αποδοχές του 2013, κατά τα οριζόμενα».

Υπενθυμίζεται ότι η κα Μπιρμπίλη τον περασμένο Νοέμβριο απαντώντας σε καταγγελία του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου ότι αμείβεται με 21.000 ευρώ, είχε απαντήσει ότι ο μισθός της δεν ξεπερνά τις 7.500 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top