Welt: Η κατάρα με τις λίστες στην Ελλάδα

Τις λίστες Λιχτενστάιν και Λουξεμβούργου μνημονεύει η γερμανική εφημερίδα

Welt: Η κατάρα με τις λίστες στην Ελλάδα
«Η κατάρα με τις λίστες».

Με αυτό τον… κινηματογραφικό τίτλο υπογράφει πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ η εφημερίδα Welt.

Οι Γερμανοί κάνουν λόγο για είδηση που έφερε τρικυμίες στην πολιτική τάξη της Ελλάδας: «Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, οι ελληνικές αρχές διεξάγουν έρευνες εναντίον ενός ‘αρχηγού κόμματος’ με την υποψία της φορολογικής απάτης, το κόμμα ωστόσο δεν κατονομάζεται. Προφανώς, όμως, οι έρευνες σχετίζονται με τη λίστα Λαγκάρντ».

Μάλιστα, οι Γερμανοί θυμούνται και την ύπαρξη δύο ακόμη λιστών, του Λουξεμβούργου και του Λιχτενστάιν,: «Μπορεί να είναι όμως μόνο η αρχή. η κυβέρνηση διαθέτει και άλλες λίστες. Οι δυο προέρχονται από τη Γερμανία με δεδομένα πελατών σε τράπεζες του Λουξεμβούργου και του Λιχτενστάιν, από CD τα οποία αγόρασαν οι γερμανικές αρχές. Και οι δυο λίστες περιέχουν περίπου 4.500 ονόματα. Μέχρι σήμερα ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστή καμία περίπτωση όπου οι
φορολογικές αρχές να κινήθηκαν εναντίον κάποιου από εκείνους που συμπεριλαμβάνονται στις λίστες αυτές».

Τέλος, οι Γερμανοί μνημονεύουν και τις λίστες με τα ακίνητα Ελλήνων στη Βρετανία και των ιδιοκτητών γιοτ στην Ολλανδία: «Από το Λονδίνο έρχονται την ίδια ώρα τα δεδομένα περίπου 600 Ελλήνων οι οποίοι αγόρασαν στη Βρετανία ακίνητα αξίας άνω του ενός δισ. ευρώ ενώ από την Ολλανδία τα ονόματα περίπου 100 ιδιοκτητών γιοτ, οι οποίοι πλήρωσαν μεταξύ 500.000 και 4 εκ. ευρώ για τα πλοία τους, χωρίς όμως να τα δηλώσουν ποτέ στις φορολογικές αρχές».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top