Στουρνάρας: Καμία δυνατότητα για ελαφρύνσεις μέσα στο 2013

«Άλλο έναν χρόνο υπομονή» μας ζητά ο υπουργός Οικονομικών

Στουρνάρας: Καμία δυνατότητα για ελαφρύνσεις μέσα στο 2013
Δεν υπάρχουν δημοσιονομικές δυνατότητες για επέκταση του επιδόματος θέρμανσης ή για ελαφρύνσεις στη φορολογία κεφαλαίου, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 τη Δευτέρα.

Ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε ότι το 2013 θα είναι δύσκολη χρονιά και πως δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο. «Άλλον ένα χρόνο υπομονή» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, προαναγγέλλοντας πως με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα παρουσιασθεί τον Απρίλιο ή τον Μάιο όσοι συλλαμβάνονται να φοροδιαφεύγουν ή θα πληρώνουν ή θα πηγαίνουν φυλακή.

Σε ερώτηση για το εάν έχει πολιτικές φιλοδοξίες, ο Γ.Στουρνάρας απάντησε: «Δεν είναι στον ορίζοντά μου. Δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητές μου».

Τέλος, ερωτηθείς για το πετρέλαιο θέρμανσης και ειδικά για το εάν εξετάζεται η επέκταση των κριτηρίων χορήγησης της επιστροφής φόρου, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν δημοσιονομικές δυνατότητες για επέκταση του επιδόματος θέρμανσης. «Μακάρι να υπήρχαν οι δημοσιονομικές δυνατότητες, Αλλά δεν υπάρχουν», τόνισε, προσθέτοντας πως το επίδομα θέρμανσης είναι ακόμη αναξιοποίητο, καθώς πολλοί εκ των δικαιούχων δεν έχουν υποβάλει τα δικαιολογητικά για να το λάβουν.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top