Κοντά στην αποκάλυψη της αλήθειας για τη λίστα Λαγκάρντ οι οικονομικοί εισαγγελείς

Γιατί δεν έχει πάει ακόμη το usb-stick στη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος;

Κοντά στην αποκάλυψη της αλήθειας για τη λίστα Λαγκάρντ οι οικονομικοί εισαγγελείς
Κοντά στην αποκάλυψη της αλήθειας για τη λίστα Λαγκάρντ βρίσκονται οι οικονομικοί εισαγγελείς, οι οποίοι εξετάζουν μάρτυρες σε ρυθμό… πολυβόλου!

Οι κ. Πεπόνης και Μουζακίτης φωτίζουν πολύ καλά τις διαδρομές της λίστας και κομμάτι-κομμάτι ενώνουν τα κομμάτια του παζλ που θα αποκαλύψουν ολόκληρη την εικόνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν κατάθεση του ανθρώπου που έκανε τη μετεγγραφή της λίστας. Αν και το όνομα του δεν έχει γίνει γνωστό, εκτιμάται ότι ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για να εξευρεθεί το πρόσωπο που έκανε την αλλοίωση στη λίστα.

Την ίδια ώρα, εξάλλου, πιάνει δουλειά η Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, η οποία θα βρίσκεται σε «ανοικτή γραμμή» με τους οικονομικούς εισαγγελείς, στέλνοντας όποια νέα στοιχεία προκύψουν από την έρευνα. Το ίδιο θα γίνεται βεβαίως και αντιστρόφως.

Γιατί δεν έχει πάει ακόμη το usb-stick στη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος;

Δεκάδες είναι, ωστόσο, τα ερωτήματα γύρω από τους χειρισμούς για τη λίστα Λαγκάρντ, ακόμη και τώρα που ερευνάται η υπόθεση.

Με τους οικονομικούς εισαγγελείς να ξετυλίγουν αργά αλλά σταθερά το κουβάρι της υπόθεσης για να βρεθούν στα ίχνη αυτού που αλλοίωσε τη λίστα, το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί παραβλέπεται μια επιλογή που θα δείξει τον ή τους ενόχους.

Ποια είναι αυτή; Όπως τονίζει, σύμφωνα με Τα Νέα, ο επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης, μια εξέταση του usb stick μπορεί να δείξει τα πάντα: ποιος έκανε τις αλλοιώσεις, πότε τις έκανε και φυσικά τι είδους αλλοιώσεις έκανε.

«Κάθε στικάκι USB περιέχει “απόρρητες” πληροφορίες σχετικές με τη λειτουργία του, τις οποίες μπορούν να διαβάσουν μόνο ειδικοί, όπως εμείς. Οι πληροφορίες αυτές είναι αποθηκευμένες στο στικάκι, δεν αλλάζουν και μπορούν να μας δείξουν ανά πάσα στιγμή τις διαφοροποιήσεις που έχει υποστεί το λογισμικό του και το πότε ακριβώς, με ακρίβεια ώρας. Επίσης, μας δηλώνει και την ηλεκτρονική ταυτότητα του υπολογιστή στον οποίο το συγκεκριμένο στικάκι έχει υποβληθεί σε “επεμβάσεις” επί του περιεχομένου του» τονίζει ο κ. Σφακιανάκης.

Μοιραία, λοιπόν, τίθεται το ερώτημα, γιατί δεν αποστέλλεται το στικάκι στο Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να λάβουμε μερικές σαφείς απαντήσεις και να βοηθηθούν στο έργο τους οι οικονομικοί εισαγγελείς…
​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top