Ποιες είναι οι ξαδέρφες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Μαρίνα και Ελένη

Για τις οποίες κατηγορείται ότι «αμάρτησε»

Ποιες είναι οι ξαδέρφες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Μαρίνα και Ελένη
Μεγάλος θόρυβος έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες για τις δύο πρώτες ξαδέρφες του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τις συνεπώνυμές του Μαρίνα και Ελένη (κόρες του πρώην υπουργού κυβερνήσεων της ΝΔ Μιχάλη Παπακωνσταντίνου), για χάρη των οποίων κατηγορείται ότι «αμάρτησε» και έσβησε τα ονόματά τους, όπως και των συζύγων τους, από τη λίστα Λαγ��άρντ.

Ποιες ακριβώς είναι όμως οι δύο ξαδέρφες; Όπως διαβάζουμε στην Real News, η Ελένη Παπακωνσταντίνου είναι παντρεμένη με τον νομικό και σύμβουλο επιχειρήσεων Συμεών Σικιαρίδη, της οικογένειας που έχει ιδρύσει το ομώνυμο («Σικιαρίδειο») ’Ιδρυμα, το οποίο αντιμωτωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Η ίδια έχει σπουδάσει Νομικά στο LSE, έκανε μεταπτυχιακό στο Χάρβαρντ (υπήρξε μάλιστα και πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων Χάρβαρντ στην Ελλάδα) και έκανε διδακτορικό στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών. Εργάστηκε ως δικηγόρος στις ΗΠΑ και έχει διδάξει Δίκαιο στο κολλέγιο Alba. Εργάστηκε ακόμη ως νομική σύμβουλος σε μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Διατέλεσε τέλος νομική σύμβουλος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής. Η υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ την οδήγησε στην απόφαση να παραιτηθεί από τη θέση της νομικού συμβούλου και εμπειρογνώμονα στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).

Η Μαρίνα Παπακωνσταντίνου είναι επίσης δικηγόρος, διατηρώντας από κοινού δικηγορικό γραφείο με την αδελφή της Ελένη. Τελείωσε τη Νομική Θράκης, έκανε μεταπτυχιακό σε βρετανικό πανεπιστήμιο και παντρεύτηκε τον πολιτικό μηχανικό Ανδρέα Ρωσσώνη, ιδιαίτερα γνωστό στον χώρο των εξοπλισμών. Όπως και η αδελφή της, αν και έφυγε από μικρή από την Κοζάνη, επισκέπτεται τακτικά την γενέτειρά της. Σε εκδήλωση για τον πατέρα της και πρώην υπουργό τον περασμένο Οκτώβριο είχε αναφέρει: «Νομίζω ότι ένα από τα χαρακτηριστικά του που όλοι τονίζουμε και ιδιαίτερα ξέρουμε είναι ότι ήταν ιδιαίτερα συναινετικός και μετριοπαθής. Αντιπαθούσε και απεχθανόταν τις ακρότητες».

Σήμερα και οι δύο, όπως και ο πρώτος τους ξάδερφος Μιχάλης Παπακωνσταντίνου, βρίσκονται εν μέσω μιας πολιτικο-οικονομικής θύελλας. Της οποίας το αποτέλεσμα κανείς δεν μπορεί να προδικάσει ακόμα, αλλά με όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και τα πιο δυσάρεστα, να είναι ανοιχτά για τις οικογένειές τους…

​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top