Νέα «πολεμικά ανακοινωθέντα» μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Εκατέρωθεν κατηγορίες για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

Νέα «πολεμικά ανακοινωθέντα» μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
Nέα «πολεμικά ανακοινωθέντα» εξέδωσαν ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ και την μεταξύ τους αντιπαράθεση για το ίδιο ζήτημα.

Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι στις υποθέσεις κατά της φοροδιαφυγής στις οποίες έπεσε φως χάρη στην άρση του τραπεζικού απορρήτου, αυτό έγινε με πρωτοβουλία του προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίζει δύο φορές τη σχετική διάταξη στη Βουλή. Μάλιστα, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για "αθλιότητα"!

Το ΠΑΣΟΚ ισχυρίζεται επίσης ότι κατά την περίοδο της θητείας Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών:

Συγκεντρώθηκαν από τις τράπεζες, χάρις στην άρση του απορρήτου των καταθέσεων, όλα τα στοιχεια για τα εμβάσματα εξωτερικού («λίστα» των 54.000) και άρχισαν οι σχετικοί έλεγχοι. Ο κατάλογος των μεγάλων εμβασμάτων διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Συγκροτήθηκε η «λίστα» αυτών που απέκτησαν ακίνητα στο Λονδίνο.

Εστιάσθηκαν οι υπηρεσίες, σε συνεννόηση με την τρόικα, στον έλεγχο όσων περιλαμβάνονται στη «λίστα» των 1.700 μεγάλων φορολογουμένων με ακίνητη περιουσία.

Αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο τα ονόματα των μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου.

Άρχισε να εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία κατά των μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου.

Εντάθηκαν οι διασταυρώσεις με βάση δείγματα επιλεγμένα αυτόματα απο τη ΓΓΠΣ.

Εντάθηκαν και ουσιαστικά ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις με την Ελβετία για διακρατική σύμβαση για τη φορολόγηση του συνόλου των ελληνικών καταθέσεων.

Έγιναν σημαντικά βήματα οργανωτικής ανασύνταξης της φορολογικής διοίκησης (μετατροπή της Γενικής Διεύθυνσης Ελέγχων σε Γενικη Διεύθυνση Ελέγχων και Εισπράξεων, συγχωνεύσεις ΔΟΥ, ίδρυση μονάδας μεγάλων φορολογουμένων, εισαγωγή κριτηρίων απόδοσης των προϊσταμένων των κρίσιμων υπηρεσιών, φορολογική διαιτησία, φορολογικό πιστοποιητικό, θέσπιση της δυνατότητας χρήσης υπηρεσιών δικηγόρων και ιδιωτών λογιστών ��ια τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, κοκ).

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του αναφέρει στη δική του ανακοίνωση :

«Αυτοί που εδώ και τρία χρόνια ισοπεδώνουν την ελληνική κοινωνία, τρέχουν να περιορίσουν την υπόθεση Λαγκάρντ στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου για να καλύψουν τους φίλους τους και τους εαυτούς τους.

Ο αγώνας για την αποκάλυψη της αλήθειας και τον καταλογισμό ευθυνών αποτελεί το μεγάλο αίτημα του λαού μας. Η μνημονιακή συγκυβέρνηση, που υπερασπίζεται το φαύλο παρελθόν της, δεν διστάζει να υπονομεύει την δημοκρατία και να σπέρνει το διχασμό. Ο ελληνικός λαός θα αναζητήσει την αλήθεια, θα υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά του και τη δημοκρατία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top