Ανοίγουν λογαριασμούς του Γιάννου Παπαντωνίου και της Σταυρούλας Κουράκου

Το μυστήριο του «εκατομμυριούχου» πρώην συζύγου με τα πενιχρά εισοδήματα

Ασφυκτικός είναι ο κλοιός ερευνών από τους εισαγγελείς του ΣΔΟΕ αλλά και την Επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», γύρω από τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου, όπως επίσης και για την σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι μετά τη διαρροή (;) της λίστας Λαγκάρντ ο πρώην υπουργός είχε υποστηρίξει ότι δεν δια��έτει λογαριασμό στην τράπεζα HSBC και είχε απειλήσει με αγωγή το «Πρώτο Θέμα», αλλά πριν από λίγες ημέρες άλλαξε στάση και επιβεβαίωσε την ύπαρξη του λογαριασμού, υποστηρίζοντας όμως η σύζυγός του δεν του είχε αναφέρει την ύπαρξη του συγκεκριμένου λογαριασμού, «για λόγους καθαρά προσωπικούς και οικογενειακούς».

Σύμφωνα όμως με το δημοσίευμα, η δικαιολογία αυτή δεν έπεισε τα μέλη της Επιτροπής της Βουλής, τα οποία πιστεύουν ότι η απόκρυψη του λογαριασμού «δεν έγινε για προσωπικούς λόγους» της κυρίας Κουράκου, αλλά «επειδή το ζεύγος Παπαντωνίου εκτιμούσε ότι δεν θα τους εντόπιζαν». Σε κάθε περίπτωση, προσθέτει η εφημερίδα, η ομολογία τεκμηριώνει απόλυτα το αδίκημα της ψευδούς δήλωσης πόθεν έσχες, καθώς στην τελευταία δήλωση περιουσιακής κατάστασης για το 2009 που υπέβαλλε ο πρώην υπουργός, δεν υπάρχει τραπεζικός λογαριασμός στην HSBC και οι καταθέσεις ανέρχονται σε περίπου 110.000 ευρώ του ίδιου και σε 7.780 ευρώ της συζύγου του.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» και οι προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων που έγιναν όταν ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας, από τον Οκτώβριο του 2001 έως τον Μάρτιο του 2004, οι οποίες ερευνώνται εξονυχιστικά και έχει ζητηθεί η συνδρομή του ΣΔΟΕ. Επισημαίνεται ότι ο κ. Παπαντωνίου έχει υπογράψει συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων ύψους 6,22 δις. ευρώ.

Στη λίστα Λαγκάρντ επίσης φέρεται να περιλαμβάνεται το όνομα του κ. Κανδαλέπα, στενού φίλου του ��. Παπαντωνίου και νονού του γιου του.
Σε άλλο δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, της Real News, επισημαίνεται η αντίφαση να υπάρχει λογαριασμός 1,3 εκ. ευρώ στο όνομα της συζύγου του, αν και η ίδια εμφανίζεται να έχει πενιχρά εισοδήματα, όπως και ο πρώην σύζυγός της. Ο ισχυρισμός ότι τα χρήματα προέρχονται από τον πρώην σύζυγο της Στ. Κουράκου Θ. Ουσταμπασίδη δεν έχει επιβεβαιωθεί από τον τελευταίο, ο οποίος δήλωσε όταν ερωτήθηκε από τον Alpha: «Δεν έχω πει εγώ κάτι τέτοιο. Εγώ για τα παιδιά, μου έδινα κάποια χρήματα, αυτό μπορώ να πω. Από εκεί και πέρα, τα νούμερα αυτά τα λέτε εσείς, δεν τα λέω εγώ».
Αλλά και τα εισοδήματα του κ. Ουσταμπασίδη, σύμφωνα με την εφημερίδα, κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, με τα ποσά που δηλώνει στις φορολογικές του δηλώσεις την τελευταία 12ετία να κυμαίνονται περί τα 20.000 ευρώ.
Απορίες προκαλεί κατά την Real News και το γεγονός ότι ενώ ο κ. Ουσταμπασίδης περιγράφεται σαν «έμπορος αυτοκινήτων με σημαντική οικονομική επιφάνεια», στην πραγματικότητα «δίνει αγώνα να κρατήσει όρθια την επιχείρησή του, η οποία εμπορεύεται κυρίως μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top