Για τέσσερα κακουργήματα ύποπτα συγγενικά πρόσωπα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Ζήτησαν προθεσμία μέσω των συνηγόρων τους

Προθεσμία για την ερχόμενη εβδομάδα ζήτησαν μέσω των συνηγόρων τους οι Ελένη Παπακωνσταντίνου, Συμαιών Σικιαρίδης και Ανδρέας Ρωσσώνης, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να τους ασκηθούν κατηγορίες που επισύρουν βαριές ποινές από τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Οι συγκεκριμένοι συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών κλήθηκαν ως ύποπτοι για tέσσερα κακουργήματα και ένα πλημμέλημα:

Ηθική αυτουργία σε νόθευση δημοσίου εγγράφου με το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου, ηθική αυτουργία σε υπεξαγωγή δημοσίου εγγράφου με 1608, φοροδιαφυγή άνω των 150.000 ευρώ που συνίσταται σε παραβάσεις διατάξεων περί φορολογίας εισοδήματος, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατ´ επάγγελμα και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.

Ως μάρτυρες θα εξεταστούν όλοι οι συνεργάτες και οι υπηρετούντες στο υπουργικό γραφείο του Γ. Παπακωνσταντίνου. Ερευνάται επίσης αν κάποιος πήρε τη λίστα Λαγκαρντ και ποιους ήταν αυτός. Οι καταθέσεις μαρτύρων αναμένεται να συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.

​​​
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top