Τι αποφασίσθηκε στη σύσκεψη για τις αποκρατικοποιήσεις στο ΥΠΟΙΚ

Συμμετείχαν Αθανασόπουλος και Εμίρης

Επιτάχυνση στη διαδικασία αποκρατικοποιήσεων αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών σε σύσκεψη που είχε το επιτελείο του Γ. Στουρνάρα με τους κ.κ. Τ. Αθανασόπουλο και Γ. Εμίρη.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος, αποφασίστηκε να ολοκληρωθεί η πώληση το αργότερο έως το τέλος Μαρτίου, των ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΟΠΑΠ, Αφάντου Ρόδου και Κασσιόπης Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αποφασίστηκε να γίνουν παρεμβάσεις για επιτάχυνση των διαδικασιών sale and lease back των 28 ακινήτων του ελληνικού δημοσίου και των ακόμη 6 ακινήτων στο εξωτερικό.

Παράλληλα αποφάσισαν και επιτάχυνση των διαδικασιών αποκρατικοποίησης σε αεροδρόμια, λιμάνια και μαρίνες.

Στο πεδίο της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, απο��ασίστηκε να μεταβιβαστούν στο ΤΑΙΠΕΔ το επόμενο διάστημα επιπλέον 1.000 ακίνητα που είναι στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου και θεωρούνται «ώριμα».

Εξ αυτών τα 40 θα πρέπει να μεταβιβαστούν έως και το τέλος Μαρτίου.

Αναζητείται επίσης άμεση νομοθετική φόρμουλα για το ζήτημα των καταπατημένων ακινήτων, καθώς θεωρείται ότι το ελληνικό δημόσιο μπορεί να αντλήσει σημαντικά έσοδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top